Data: 2011-09-22 10:36:25
Temat: Z mrożonych owoców - lody.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
a) Lody truskawkowe/jagodowe/pomarańczowe/melonowe/brzoskwin
iowe/inne:
lekko powierzchownie rozmrożone ale nie cieknące owoce (duże owoce zamrażać
pokrojine w kostkę) wsypać do blendera, wsypać cukier, wlać gęstą śmietanę
(tyle aby owoce lekko wystawały) - zmiksować, od razu podawać.
b)Lody bananowo-truskawkowe: truskawki jak wyżej plus ŚWIEŻE banany i
cukier, śmietana tylko do 2/3 wys. owoców.
c)Lody bananowo-morelowe: powierzchownie rozmrożone połówki moreli plus
świeże banany, śmietana do 2/3 wys. owoców, cukier.
Zamiast śmietany można użyć gęstego jogurtu, ale dawać go ogólnie mniej.
--
XL
|