Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "(Na)Lesnik" <n...@s...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Zapiekanka z parowek
Date: Sun, 29 Jun 2003 21:06:36 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 23
Sender: m...@p...onet.pl@poz02178061.visp.energis.pl
Message-ID: <bdogm2$j5i$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: poz02178061.visp.energis.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1056949762 19634 62.29.178.61 (30 Jun 2003 05:09:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Jun 2003 05:09:22 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.3.1) Gecko/20030425
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161577
Ukryj nagłówki
Witam po długiej przerwie:)
Jako swoje usprawiedliwienie mogę tylko podać jedno - nie mam, chociaż
mógłbym podać pomysły ministra Kołodki odnośnie LP.
Ale usprawiedliwienie swoją drogą, a zadośćuczynienie swoją:))) W
związku z tym podaję od razu przepis dla kawalerów, czyli bardzo prosta
zapiekanka z parówek.
Jak sama nazwa wskazuje jako podstawowy produkt posłużą parówki. Każdą z
nich owijamy w kawałek żółtego sera (informacja dla kawalerów i blon...,
tzn. trzeba je obrać z folii). Układamy wszystko w żaroodpornym naczyniu
i zalewamy całość śmietaną. Podobno przepis oryginalny mówi o 40%, ale
ja użyłem najzwyklejszej 18% z regionalnej spółdzielni mleczarskiej:)
Teraz do piecyka na 200 stopni i zostawić na około 15-20 minut. Po tym
czasie na wierzch położyć ćwiartki pomidora (wskazane są lekko
rozlazłe:)) i zapiekać jeszcze przez około 5-10 minut.
Spożywać z lampką białego wina w towarzystwie pięknej kobiety:)))
Barz busz!
(Na)Leśnik
P.S.
Fajnie znowu czytać tę grypę:)))
|