Data: 2003-05-25 10:31:33
Temat: Zeszloroczne przetwory z pomidorow- katastrofa!!!
Od: "dorka" <d...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam serdecznie!
Robilam w zeszlym roku przecier z pomidorow, wszystko wyszlo jak najbardziej
w porzadku. Na podstawie przepisu z grupy( niestety, nie pamietam autora)
postanowilam zrobic pare sloikow inaczej, a mianowicie pocwiartowane
pomidory bez tego zielonego upchnelam ciasno do sloikow i zapasteryzowalam.
No otwieram sobie dzisiaj, a tu prawie, ze wybuch. Zawartosc pod cisnieniem
wyladowala nie tam, gdzie trzeba, a ja w czerwone ciapki:)
Czy ktos z Was probowal pojsc na latwizne i nie przecierac pomidorow i jak
sie to skonczylo?
Moze sie autor( -ka) pomyslu znajdzie?
Dzieki za odpowiedzi.
Dorota
|