Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: chomique <c...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Zrobilam,jak sadze,sezamki..;-)
Date: Sat, 17 Nov 2001 02:59:36 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 30
Message-ID: <3...@a...pl>
NNTP-Posting-Host: kesa-adsl-6-2-c.ikp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news2.ipartners.pl 1005962266 29762 157.25.91.34 (17 Nov 2001 01:57:46 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Nov 2001 01:57:46 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Win98; U)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:82280
Ukryj nagłówki
Nie mogac zasnac postanowilam jakis kwadrans temu zrobic cos
pozytecznego,a jednoczesnie nie wymagajacego przesadnego wkladu
pracy.Wybor padl na sezamki.Przeczytalam z wypiekami przepisy,znalazlam
miod,sprawdzilam,czy w sezamie nie zalegly sie jakies obce formy
zycia,po czym kolejno:
-odmierzylam eksperymentalna ilosc 3 lyzek sezamu
-wlalam na patelnie niepelna lyzke oleju z pestek winogron
-rozsypalam sezam siegajac po miod
-pozbieralam sezam,starlam miod z blatu lodowki
-powtorzylam czynnosc nr 1
-rozgrzalam olej,wsypalam sezam i wystraszylam sie uswiadomiwszy
sobie,ze nigdy wczesniej niczego nie prazylam i moge sezamu uprazonego
zwyczajnie nie rozpoznac
-zarejestrowalam skwierczenie,zapach zrobil sie calkiem sympatyczny:)
-wlalam do tego ok dwoch lyzek miodu,ktory natychmiast zaczal sie
rozpuszczac i parowac
-wymieszalam,wylalam na talerz pokryty folia aluminiowa(wole wyrzucic
niz myc potem takie lepkie cos,a pamietalam,ze ma sie lepic;)
-umiescilam w lodowce i czekam-obiecuje podzielic sie
wnioskami:)Tymczasem bardzo dziekuje za przepisy:)
Tib
--
Tibi Chomique Fenderson
"mamo pomurz chomik uciekl"
Icq 86181173
GG 41717,1287619
|