« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-11 17:31:13
Temat: Zupa rybna (P)Wlasnie wydebilam od mojego szwagra przepis na moim zdaneim pyszna i bardzo
prosta zupe rybna, co prawda malo podobna do rosyjskiej uchy ale ryba jest
jej podstawa.
300 gram filetow z ryby
1,5 litra wywaru z warzyw
2 cebule
3 pomidory
2 zabki czosnku
2 lyzki oleju
maslo
sok z cytryny
natka, sol, pieprz ziarnisty
pieczywo tostowe
Filety pokroic na kawalki i skropic sokiem z cytryny - zostawic na 30 minut.
Cebule pokroic w krazki i podsmazyc na oleju, dodac do tego rybe, sol i
pieprz. Chwile podsmazyc.
Przelozyc do garnka, zalac wywarem z warzyw, gotwac 20 minut. Sparzyc
pomidrory i obrac je ze skorki, czosnek rozetrzec. Dodac do zupy czosnek i
pokrojone na kawlki pomidory. Gotoowac okolo 5 minut.
Przygotowac tosty opiekajac je na masle. Zupe mozna zaprawic smeitana ale ja
wole taka czysta. Oczywscie posypac natka. W przepisie bylo coby grzanki
zalac zupa ale ja wole zupe na talerzu a tosta w reku.
Smacznego
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-12 06:05:59
Temat: Re: Zupa rybna (P)Jaka ma być ryba - słodkowodna?
Pozdr. Gośka (Lublin)
Użytkownik "Catalina" <c...@j...net> napisał w wiadomości
news:EEB9B3E23EE5BD4A88ADDC32582636E8012E68C7@jplwan
t003.jasien.net...
> Wlasnie wydebilam od mojego szwagra przepis na moim zdaneim pyszna i
bardzo
> prosta zupe rybna, co prawda malo podobna do rosyjskiej uchy ale ryba jest
> jej podstawa.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 06:17:04
Temat: Re: Zupa rybna (P)> Wlasnie wydebilam od mojego szwagra przepis na moim zdaneim pyszna i
bardzo
> prosta zupe rybna, co prawda malo podobna do rosyjskiej uchy ale ryba jest
> jej podstawa.
>
> 300 gram filetow z ryby
> 1,5 litra wywaru z warzyw
> 2 cebule
> 3 pomidory
> 2 zabki czosnku
> 2 lyzki oleju
> maslo
> sok z cytryny
> natka, sol, pieprz ziarnisty
> pieczywo tostowe
>
> Filety pokroic na kawalki i skropic sokiem z cytryny - zostawic na 30
minut.
> Cebule pokroic w krazki i podsmazyc na oleju, dodac do tego rybe, sol i
> pieprz. Chwile podsmazyc.
> Przelozyc do garnka, zalac wywarem z warzyw, gotwac 20 minut. Sparzyc
> pomidrory i obrac je ze skorki, czosnek rozetrzec. Dodac do zupy czosnek i
> pokrojone na kawlki pomidory. Gotoowac okolo 5 minut.
> Przygotowac tosty opiekajac je na masle. Zupe mozna zaprawic smeitana ale
ja
> wole taka czysta. Oczywscie posypac natka. W przepisie bylo coby grzanki
> zalac zupa ale ja wole zupe na talerzu a tosta w reku.
>
> Smacznego
>
>
> --
> Catalina
> icq #54287160
> http://catalina.jasien.net
Witam
Pewnie wiele osob wie, ale jak bylem u znajomych na Ukrainie to mowili ze
kiedys do uchy bralo sie wode ze zbiornika, z ktorego byly zlowione rybki.
Naturalnie to bylo kiedys, dawno temu kiedy woda byla bardzo czysta. Aha no
i rybki sie tylko skrobie, patroszy , myje i z lepkami do garnaka - to
zostalo do dzis. Pychotka :P
Pozdrawiam JACooL
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 15:00:05
Temat: Re: Zupa rybna (P)
> Smacznego
>
>
> --
> Catalina
>
Witam!
Przeczytalem Twoj przepis kilka dni temu ,ale dopiero dzisiaj zamierzam takowa
zupke
se ugotowac.Kupilem filet z pstraga. Wiec trzymaj kciuki za mnie i siebie
oczywiscie.Jak sie jutro odezwe na grupie tzn ze jeszce zyje.( po spozyciu
zupki rybnej Ha ha ha!!!
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 19:52:57
Temat: Re: Zupa rybna (P)> Chyba zaraz zaczne Ciebie chwalic!!
Zupka rybna sie konczy gotowac.Smakuje "juz" pysznie.Pozwolilem sobie dodac
troche przypraw w postaci papryki slodkiej i szczypte ostrej.Dodaly pikantnosci.
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-14 14:06:09
Temat: Re: Zupa rybna (P)
Użytkownik "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:alparo$bga$1@news.tpi.pl...
> Jaka ma być ryba - słodkowodna?
Wszystko jedno ;-) ale moj szwagier raczej robi z morskich np z mintaja
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-14 14:06:12
Temat: Re: Zupa rybna (P)
Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7d7d.00000119.3d80f098@newsgate.onet.pl...
> Chyba zaraz zaczne Ciebie chwalic!!
Nie mnie a mojego szwagra ;-)
> Zupka rybna sie konczy gotowac.Smakuje "juz" pysznie.Pozwolilem sobie
dodac
> troche przypraw w postaci papryki slodkiej i szczypte ostrej.Dodaly
pikantnosci.
Zapewne masz racje jesli nie trzeba dbac o diete i ostr przyprawy ;-)
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-17 12:13:43
Temat: Re: Zupa rybna (P)Catalina wrote:
> Użytkownik "Gośka z Lublina" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:alparo$bga$1@news.tpi.pl...
> > Jaka ma być ryba - słodkowodna?
> Wszystko jedno ;-) ale moj szwagier raczej robi z morskich np z > > > mintaja
> Catalina
Wlasnie dzis zrobilem z "hamura" tut ryba morska/zatokowa ( w kazdym
badz razie woda slona). Wyszlo bardzo dobrze.
Przyznaje jednak ze przekroczylem przepisy patentowe i dodalem papryki w
proszku bo mam zakodowane ze rybna zupa ma byc bardzo ostra i czerwona.
Tomek W.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-17 20:53:15
Temat: Re: Zupa rybna (P)
Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości
news:3D871E28.CB335790@emirates.net.ae...
> Przyznaje jednak ze przekroczylem przepisy patentowe i dodalem papryki w
> proszku bo mam zakodowane ze rybna zupa ma byc bardzo ostra i czerwona.
Bo to jest bardziej dietetyczna wersja zupki - ale ciesze sie ze sprobowales
i smakowalo ;-)
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-18 09:54:03
Temat: Re: Zupa rybna (P)>
> > Przyznaje jednak ze przekroczylem przepisy patentowe i dodalem papryki w
> > proszku bo mam zakodowane ze rybna zupa ma byc bardzo ostra i czerwona.
>
> Bo to jest bardziej dietetyczna wersja zupki - ale ciesze sie ze sprobowales
> i smakowalo ;-)
>
> --
> Catalina
Witam ponownie!!
Juz Ci tez pisalem ze do swojej -no nie Twojego przepisu zupki rybnej -dodalem
przyprawe papryki slodkiej i ostrej.Faktycznie dodaje smaku.Byc moze troche
przedobrzylem z gatunkiem ryb.Do tej pory ugotowalem dwie jedna z fileta
pstraga a druga z fileta lososia.Znajomi mowia ze powinenem ja gotowac co
najwyzej z dorsza albo z okonia ma byc smaczna.Tylko pytanie? Kto mi oskrobie
te okonki.Wyfiletowac to se moge sam.Ale przepis puszny Najlepszy jaki do tej
pory "studiowalem" Tamte na sucho co prawda .NAstepny zamrozony filet z lososia
czeka na swoja kolej byc moze jeszcze w tym tygodniu.
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |