Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!news.bipnet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed.jasien-net.com
NNTP-Posting-Host: 213.76.101.211
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Wed, 11 Sep 2002 19:31:13 +0200
Message-ID: <E...@j...jasien.net>
Sender: News User <n...@j...net>
User-Agent: Hamster/1.3.23.4
From: "Catalina" <c...@j...net>
Subject: Zupa rybna (P)
Lines: 34
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125217
Ukryj nagłówki
Wlasnie wydebilam od mojego szwagra przepis na moim zdaneim pyszna i bardzo
prosta zupe rybna, co prawda malo podobna do rosyjskiej uchy ale ryba jest
jej podstawa.
300 gram filetow z ryby
1,5 litra wywaru z warzyw
2 cebule
3 pomidory
2 zabki czosnku
2 lyzki oleju
maslo
sok z cytryny
natka, sol, pieprz ziarnisty
pieczywo tostowe
Filety pokroic na kawalki i skropic sokiem z cytryny - zostawic na 30 minut.
Cebule pokroic w krazki i podsmazyc na oleju, dodac do tego rybe, sol i
pieprz. Chwile podsmazyc.
Przelozyc do garnka, zalac wywarem z warzyw, gotwac 20 minut. Sparzyc
pomidrory i obrac je ze skorki, czosnek rozetrzec. Dodac do zupy czosnek i
pokrojone na kawlki pomidory. Gotoowac okolo 5 minut.
Przygotowac tosty opiekajac je na masle. Zupe mozna zaprawic smeitana ale ja
wole taka czysta. Oczywscie posypac natka. W przepisie bylo coby grzanki
zalac zupa ale ja wole zupe na talerzu a tosta w reku.
Smacznego
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net
|