Data: 2002-09-12 06:17:04
Temat: Re: Zupa rybna (P)
Od: "JACooL" <j...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wlasnie wydebilam od mojego szwagra przepis na moim zdaneim pyszna i
bardzo
> prosta zupe rybna, co prawda malo podobna do rosyjskiej uchy ale ryba jest
> jej podstawa.
>
> 300 gram filetow z ryby
> 1,5 litra wywaru z warzyw
> 2 cebule
> 3 pomidory
> 2 zabki czosnku
> 2 lyzki oleju
> maslo
> sok z cytryny
> natka, sol, pieprz ziarnisty
> pieczywo tostowe
>
> Filety pokroic na kawalki i skropic sokiem z cytryny - zostawic na 30
minut.
> Cebule pokroic w krazki i podsmazyc na oleju, dodac do tego rybe, sol i
> pieprz. Chwile podsmazyc.
> Przelozyc do garnka, zalac wywarem z warzyw, gotwac 20 minut. Sparzyc
> pomidrory i obrac je ze skorki, czosnek rozetrzec. Dodac do zupy czosnek i
> pokrojone na kawlki pomidory. Gotoowac okolo 5 minut.
> Przygotowac tosty opiekajac je na masle. Zupe mozna zaprawic smeitana ale
ja
> wole taka czysta. Oczywscie posypac natka. W przepisie bylo coby grzanki
> zalac zupa ale ja wole zupe na talerzu a tosta w reku.
>
> Smacznego
>
>
> --
> Catalina
> icq #54287160
> http://catalina.jasien.net
Witam
Pewnie wiele osob wie, ale jak bylem u znajomych na Ukrainie to mowili ze
kiedys do uchy bralo sie wode ze zbiornika, z ktorego byly zlowione rybki.
Naturalnie to bylo kiedys, dawno temu kiedy woda byla bardzo czysta. Aha no
i rybki sie tylko skrobie, patroszy , myje i z lepkami do garnaka - to
zostalo do dzis. Pychotka :P
Pozdrawiam JACooL
>
|