Data: 2006-05-25 07:26:58
Temat: Zupa z klopsa
Od: <m...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich!!!
- pokroić warzywa jak na zupę jarzynową ( wzór dowolny )
- również ziemniaki
- w trakcie gotowania przygotować kulki z mielonego mięsa ( przyprawione tak
jak na mielone w/g uznania )
- uformować małe kulki i powoli wkładać do gotującej się zupy ( zupa powinna
gotować się bardzo powoli )
- jak już wszystko jest ugotowane dodajemy kapary ( zawartość małego
słoiczka koniecznie z zalewą )
- na sam koniec koniecznie kwaśną śmietane ( ona się zważy- i oto chodzi )
- przyprawy w/g uznania . Ja dodaje:sól,pieprz,wegete a ostatnio KURKUME I
IMBIR ORAZ KMINEK , co moim zdaniem podnosi walory smakowe zupy!!!
- Jest to przepis mojej kol. BASI ,która słynie z dobrej kuchni!!!
- Muszę Wam powiedzieć, że jest to danie które nadaje się zarówno na "
normalny" obiad w ciągu tygodnia jak i też na wykfintne przyjęcie!!!!! SAM
TEGO DOŚWIADCZYŁEM a chwalenia nie było końca!!!
- Bardzo się cieszę, że od jakiegoś czasu powraca " moda " na normalne
jedzenie.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!!!!
|