« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-28 16:46:37
Temat: bigosGotowałem dużą ilość bigosu, na 40 osób. Wyszedł za kwaśny. Może ma ktoś
sposób na odkwaszenie Go . Mam 2 dni czasu. Dzięki. Pozdrawiam.
Lifny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-28 17:14:25
Temat: Re: bigos
"Lifny" <l...@p...onet.pl> wrote in message
news:9u349u$6n2$1@news.onet.pl...
> Gotowałem dużą ilość bigosu, na 40 osób. Wyszedł za kwaśny. Może ma ktoś
> sposób na odkwaszenie Go . Mam 2 dni czasu. Dzięki. Pozdrawiam.
> Lifny.
>
chyba bedziesz musial dorobic polowe tego co juz zrobiles i wymieszac z tym
kwasnym.... :) zostanie na potem , na pewno sie nie zmarnuje
pozdrawiam
mirek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-28 17:24:22
Temat: Re: bigos
Użytkownik "Lifny" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9u349u$6n2$1@news.onet.pl...
> Gotowałem dużą ilość bigosu, na 40 osób. Wyszedł za kwaśny. Może ma ktoś
> sposób na odkwaszenie Go . Mam 2 dni czasu. Dzięki. Pozdrawiam.
> Lifny.
>
dorzuc glowke surowej poszatkowanej kapuchy i przesmaz przez te dwa dni
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-28 17:27:48
Temat: Re: bigos> Gotowałem dużą ilość bigosu, na 40 osób. Wyszedł za kwaśny. Może ma ktoś
> sposób na odkwaszenie Go . Mam 2 dni czasu. Dzięki. Pozdrawiam.
> Lifny.
>
>
Tak jak napisala Mechcia tylko do tego dorzuc jeszcze pare kilogramow miesa i
dobrych kiełbas, grzybów suszonych, czerwonego wina, jałowca i innych przypraw i
pomódl sie o mróz...
P.S. Bez urazy, rozumiem powage sytuacjii i trzymam kciuki
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-28 17:36:12
Temat: Re: bigos
Użytkownik <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4dda.00000abb.3c051e93@newsgate.onet.pl...
> > Gotowałem dużą ilość bigosu, na 40 osób. Wyszedł za kwaśny. Może ma ktoś
> > sposób na odkwaszenie Go . Mam 2 dni czasu. Dzięki. Pozdrawiam.
> > Lifny.
> >
> >
>
> Tak jak napisala Mechcia tylko do tego dorzuc jeszcze pare kilogramow
miesa i
> dobrych kiełbas, grzybów suszonych, czerwonego wina, jałowca i innych
przypraw i
i suszonych śliwek... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-28 18:16:21
Temat: Re: bigos
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:9u37a6$d0i$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:4dda.00000abb.3c051e93@newsgate.onet.pl...
> > > Gotowałem dużą ilość bigosu, na 40 osób. Wyszedł za kwaśny. Może ma
ktoś
> > > sposób na odkwaszenie Go . Mam 2 dni czasu. Dzięki. Pozdrawiam.
> > > Lifny.
> > >
> > >
> >
> > Tak jak napisala Mechcia tylko do tego dorzuc jeszcze pare kilogramow
> miesa i
> > dobrych kiełbas, grzybów suszonych, czerwonego wina, jałowca i innych
> przypraw i
>
> i suszonych śliwek... ;-)
> --
> Joanna
koniecznie sliwek!!!:))))
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-28 22:25:12
Temat: Odp: bigos
. Może ma
> ktoś
> > > > sposób na odkwaszenie Go . Mam 2 dni czasu. Dzięki. Pozdrawiam.
> > > > Lifny.
> > > >
> > > >
> > >
> > > Tak jak napisala Mechcia tylko do tego dorzuc jeszcze pare kilogramow
> > miesa i
> > > dobrych kiełbas, grzybów suszonych, czerwonego wina, jałowca i innych
> > przypraw i
> >
> > i suszonych śliwek... ;-)
> > --
> > Joanna
>
>
> koniecznie sliwek!!!:))))
>
> Mechcia
Wszystko co powyżej, ale jeśli dodawałeś już śliwek to dodaj teraz powideł
śliwkowych. Czasami tak ratuję gdy za kwaśny. Szczególnie wtedy gdy kapusta
podła.
Pozdrawiam Ramzes.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-28 23:15:58
Temat: Re: bigosOn Wed, 28 Nov 2001 19:16:21 +0100, "MechaGodzilla"
<m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>> i suszonych śliwek... ;-)
>> --
>> Joanna
>
>
>koniecznie sliwek!!!:))))
Ale krajowych, goraco suszonych - kalifornijskie suszone na powietrzu
nie maja tego przydymionego aromatu i znacznie mniej smaku daja w
bigosie.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |