« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2014-01-24 22:36:41
Temat: chleb orkiszowyHej,
piekłam dziś chleb orkiszowy i wg mojego przepisu radzą piec w
temperaturze 220-230 st. C.
W tej temp. nie ma mowy, aby ciasto (w formie) w piekarniku jeszcze
podniosło się.
Czy udaje się Wam piec chleb w takiej temperaturze, aby ciast to rosło
podczas pieczenia?
Pozdrawiam Krycha.
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2014-01-24 23:11:03
Temat: Re: chleb orkiszowyDnia 2014-01-24 22:36, obywatel Krycha uprzejmie donosi:
> Hej,
> piekłam dziś chleb orkiszowy i wg mojego przepisu radzą piec w
> temperaturze 220-230 st. C.
> W tej temp. nie ma mowy, aby ciasto (w formie) w piekarniku jeszcze
> podniosło się.
> Czy udaje się Wam piec chleb w takiej temperaturze, aby ciast to rosło
> podczas pieczenia?
Zawsze wkładam bochenki do 230 stopni.
Chleb żytni na zakwasie.
On to rośnie przed włożeniem do piekarnika, więc potem już nie musi.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2014-01-25 00:22:10
Temat: Re: chleb orkiszowyDnia Fri, 24 Jan 2014 22:36:41 +0100, Krycha napisał(a):
> Hej,
> piekłam dziś chleb orkiszowy i wg mojego przepisu radzą piec w
> temperaturze 220-230 st. C.
> W tej temp. nie ma mowy, aby ciasto (w formie) w piekarniku jeszcze
> podniosło się.
> Czy udaje się Wam piec chleb w takiej temperaturze, aby ciast to rosło
> podczas pieczenia?
>
> Pozdrawiam Krycha.
>
> ---
> Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
> http://www.avast.com
Chleb powinien być wyrośnięty przed pieczeniem. Właśnie nastawiłam wczoraj
na zakwasie - jutro piekę jak dobrze pójdzie :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |