« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-16 06:47:56
Temat: ciasto czekoladowe bez mąki [P]150 g brązowego cukru
225 g miękkiego masła
4 jajka
200 g ciemnej czekolady, utartej na grubej tarce
230 g zmielonych migdałów
2 łyżki cukru pudru
masło utrzeć z brązowym cukrem. dodawać kolejno żółtka, po każdym ucierać.
wmieszać czekoladę i migdały. ubić pianę z białek z cukrem pudrem, połączyć
z czekoladową masą. nie mieszać za długo, tylko żeby nie było białych smug.
wlać do formy (23 cm), piec 50 min w 150 st.
jest mokre i pyszne. ja podałam z bitą śmietaną (1 cukier waniliowy i 1
łyżka cukru pudru na 0,5 l śmietanki), można posypać płatkami migdałowymi,
ale pewnie jeszcze lepsze byłoby na ciepło z lodami.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |