« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-23 13:39:47
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaOn Sun, 2003-11-23 at 02:24, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Dans la news:1069545353.10518.7.camel@cosmos,
> Kot <m...@p...onet.pl> a ĂŠcrit:
> > Masz niefart. ONI lubia wylacznie ciasta francuskie ;/ Z polskich
> > smakuje im ewentualnie szarlotka.
>
> I sernik.
> I kruszonka.
> Howgh.
Nie znam zadnego, co by lubil sernik. Znaczy ten moj, to mowi, ze nooo,
moze byc, ale zeby to dobre bylo, to moze juz za duzo powiedziane...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-23 13:49:09
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaOn Sun, 2003-11-23 at 10:28, Mademoiselle wrote:
> HEJ!
> MAKOWIEC! w ogole nie znany przez Francuzow!
> sprawdzilam to wielokrotnie (na wielu francuskojezycznych osobach) i zawsze
> smakuje:)
> Powodzenia
> Magda
Hehe, rodzina mojego, jak przyjechala do Polski i zostala poczestowana
makowcem, to byla w szoku. Tesciowa hihotala, ze hehe, wodka i
narkotyki, oto, czym ich czestuje polski odlam rodziny ;))
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 14:05:52
Temat: Re: ciasto dla Francuza
"Kot" <m...@p...onet.pl> a écrit dans le message news:
1069593244.19981.6.camel@cosmos...
> On Sun, 2003-11-23 at 10:28, Mademoiselle wrote:
> > HEJ!
> > MAKOWIEC! w ogole nie znany przez Francuzow!
> > sprawdzilam to wielokrotnie (na wielu francuskojezycznych osobach) i
zawsze
> > smakuje:)
> > Powodzenia
> > Magda
>
> Hehe, rodzina mojego, jak przyjechala do Polski i zostala poczestowana
> makowcem, to byla w szoku. Tesciowa hihotala, ze hehe, wodka i
> narkotyki, oto, czym ich czestuje polski odlam rodziny ;))
>
to Twoja tesciowa jeszcze nie taka najgorsza ,tesciowa mojej kolezanki
niemal wszystko co polskie komentuje z wykrzywiona mina ze "dziwne troche".
pzdr
fela
PS. o co pyta Francuz taksowkarza w obcym kraju? - "Gdzie tu mozna znalezc
francuska restauracje?" :-))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 15:38:51
Temat: Re: ciasto dla Francuza
"
>
> Nie znam zadnego, co by lubil sernik. Znaczy ten moj, to mowi, ze nooo,
> moze byc, ale zeby to dobre bylo, to moze juz za duzo powiedziane...
>
> --
> Kot <m...@p...onet.pl>
A ja jak w ramach wymiany uczniow mialam dziewczynke z Francji i upieklam
sernik, to ona zapytala co to za ciasto.Ser nie kojarzyl sie jej z ciastem i
nawet nie sprobowala :-))
Ale to byla moja wina, bo mogla myslec, ze to camamert na slodko ,
powiedzialam tylko, ze to ciasto z sera.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 15:54:30
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaOn Sun, 2003-11-23 at 15:05, f. wrote:
> >
> to Twoja tesciowa jeszcze nie taka najgorsza ,tesciowa mojej kolezanki
> niemal wszystko co polskie komentuje z wykrzywiona mina ze "dziwne troche".
Tak zareagowala na rosol z makaronem i poledwiczki ze sliwkami suszonymi
:-/
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 17:16:48
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaOtoz chcialam sie pochwalic, ze upieklam sernik z przepisu z grupy, w smaku
wyszedl wysmienity, ale rodzynki opadly na dno:( Sama nie wiem, czy czyms
takim wypada czestowac (zawsze moge powiedziec, ze tak mialo byc), czy moze
lepiej zrobic cos nowego, musze sie z tym przespac i zadecyduje jutro. A tak
na przyszlosc, to co mam zrobic z tymi rodzynkami, zeby nie opadly?
Zapomnialam napisac, ze sernik pieklam pierwszy raz w zyciu.
Dzieki za rady, pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 21:53:46
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaDans la news:bpqq1h$37f$1@opal.futuro.pl,
Aniak <a...@p...onet.pl> a écrit:
> Otoz chcialam sie pochwalic, ze upieklam sernik z przepisu z grupy, w
> smaku wyszedl wysmienity, ale rodzynki opadly na dno:( Sama nie wiem,
> czy czyms takim wypada czestowac (zawsze moge powiedziec, ze tak
> mialo byc), czy moze lepiej zrobic cos nowego, musze sie z tym
> przespac i zadecyduje jutro. A tak na przyszlosc, to co mam zrobic z
> tymi rodzynkami, zeby nie opadly?
Wytarzac rodzynki w mace.
> Zapomnialam napisac, ze sernik
> pieklam pierwszy raz w zyciu.
Brawo :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 21:58:07
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaDans la news:1069593110.19979.3.camel@cosmos,
Kot <m...@p...onet.pl> a écrit:
> On Sun, 2003-11-23 at 02:24, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>> Dans la news:1069545353.10518.7.camel@cosmos,
>> Kot <m...@p...onet.pl> a ĂŠcrit:
>>> Masz niefart. ONI lubia wylacznie ciasta francuskie ;/ Z polskich
>>> smakuje im ewentualnie szarlotka.
>>
>> I sernik.
>> I kruszonka.
>> Howgh.
>
> Nie znam zadnego, co by lubil sernik. Znaczy ten moj, to mowi, ze
> nooo, moze byc, ale zeby to dobre bylo, to moze juz za duzo
> powiedziane...
Trzeba to "sprzedawac" jako gateau au fromage blanc, wtedy lubia ;-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 22:32:59
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaOn Sun, 2003-11-23 at 22:58, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Trzeba to "sprzedawac" jako gateau au fromage blanc, wtedy lubia ;-)
Dobre ;)) Tak bede robic (jak tylko wyprodukuje ser - ile trzeba mleka
na kilo - tak mniej-wiecej?)
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 23:02:38
Temat: Re: ciasto dla FrancuzaDans la news:1069624546.19982.12.camel@cosmos,
Kot <m...@p...onet.pl> a écrit:
> On Sun, 2003-11-23 at 22:58, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
>> Trzeba to "sprzedawac" jako gateau au fromage blanc, wtedy lubia ;-)
>
> Dobre ;)) Tak bede robic (jak tylko wyprodukuje ser - ile trzeba mleka
> na kilo - tak mniej-wiecej?)
Dwa litry pelnego mleka to okolo 500-600 g twarogu.
Ale sprobuj Saint-Florentin do sernika :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |