« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-01-24 11:28:44
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ep7f4l$g3s$3@news.onet.pl...
> Hmm, no tak, draze dalej z kapusta zasmazana?A, swoja droga, czy golonki
> nie mozna zrobic tylko w piekarniku?
> Zawsze trzeba gotowac wczesniej?
Ja lubie sama bez dodatkow, tylko musztarda i chrzan. Wczesniej gotowana
jest bardziej "trzesaca" sie:)
Ale to pewnie wedlug gustow..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-01-24 11:29:25
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ep7fim$itb$1@news.onet.pl...
> Tak moja Urka, dzieci bedzie miała prawdopodobnie dopiero we wrzesniu.
> Strasznie dlugo jak na doga twój zył, nie dziwie sie ze tesknisz
> Ja sobie juz domu bez Urki nie wyobrazam
Spłakałem się jak bóbr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-01-24 11:31:04
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?Prawusek napisał(a):
> Ja tylko gotuję, a później (tylko czasem) pod promiennik (u góry
> piekarnika), aby skórka się przyrumieniła.
Aaaa, dobrze ze mówisz, bo ja planowałam na 40 minut z polewaniem piwem
> Dawniej kupiłem trzy-cztery takie po 1,2kg - do szybkowara i po godzinie
> na talerz, musztarda, świeży chleb i piwo... Skórka jak masełko... A smak i
> zapach!!!
Moje na targu kupione, okazałe tak własnie po 1,2 kg. Zastanawiam sie
tylko, bo w przepisie kazali dodac pieprz cayenne, a mi tak jakos do
golonki on nie bardzo pasuje, ale ja akurat golonkowy laik jestem
--
Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-01-24 11:33:31
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ep7fim$itb$1@news.onet.pl...
> Prawusek napisał(a):
>
>> Przystawka - tatar + setka
>> Zupa - pomidorowa
>> Pieczeń z ziemniakami i surówką
>> Kawa, kieliszek koniaku - dla pań - likieru.
>
> Qurcze, o dobrega tatara chyba trudno
>
>> To Twoje dogusie? Po ile? Bo bardzo tęsknię za moim czarnym umarł w wieku
>> 14 lat - spał z nami na łóżkach...
>
> Tak moja Urka, dzieci bedzie miała prawdopodobnie dopiero we wrzesniu.
> Strasznie dlugo jak na doga twój zył, nie dziwie sie ze tesknisz
> Ja sobie juz domu bez Urki nie wyobrazam
Masz tylko płowe? Interesowałyby mnie dwa psy z tych łagodnych z jednego
miotu - mieszkam w szkole.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-01-24 11:34:57
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?Prawusek napisał(a):
> Masz tylko płowe? Interesowałyby mnie dwa psy z tych łagodnych z jednego
> miotu - mieszkam w szkole.
Tak, ja mam tylko zółta sunię.
--
Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-01-24 11:42:03
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ep7g1r$itb$5@news.onet.pl...
> Prawusek napisał(a):
>
>> Ja tylko gotuję, a później (tylko czasem) pod promiennik (u góry
>> piekarnika), aby skórka się przyrumieniła.
> Aaaa, dobrze ze mówisz, bo ja planowałam na 40 minut z polewaniem piwem
>
>> Dawniej kupiłem trzy-cztery takie po 1,2kg - do szybkowara i po
>> godzinie na talerz, musztarda, świeży chleb i piwo... Skórka jak
>> masełko... A smak i zapach!!!
>
> Moje na targu kupione, okazałe tak własnie po 1,2 kg. Zastanawiam sie
> tylko, bo w przepisie kazali dodac pieprz cayenne, a mi tak jakos do
> golonki on nie bardzo pasuje, ale ja akurat golonkowy laik jestem
> --
>
> Gosia
> http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
Bez udziwnień, opalasz skórę, myjesz, do szybkowara i na nie dopiero
warzywa - duża marchew, pietruszka, pasternak, seler (mały cały z dużych
1/4), dwa pory, dwie cebule (można po jednej), trzy-cztery ząbki czosnku,
ćwiartka kapusty włoskiej (lub mniejsza część gdy duża główka), parę ziaren
(po 5) ziela angielskiego i pieprzu czarnego, dwa liście laurowe, pół
strączka papryki ostrej, sól.
A teraz, w zależności do czego chcesz użyć wywar (dużo go nie będzie) to
albo warzywa w całości (marchew, pory połówki wzdłuż itp) - łatwo będzie
odcedzić, lub posiekać w krążki, seler w kostkę - ja gotuję wtedy omidorówkę
z ryżem.
Smacznego!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-01-24 11:43:31
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ep7g94$itb$6@news.onet.pl...
> Prawusek napisał(a):
>
>> Masz tylko płowe? Interesowałyby mnie dwa psy z tych łagodnych z jednego
>> miotu - mieszkam w szkole.
>
> Tak, ja mam tylko zółta sunię.
Gdy zaplanuję kasę - zgłoszę się.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-01-24 11:44:33
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?Prawusek napisał(a):
> A teraz, w zależności do czego chcesz użyć wywar (dużo go nie będzie) to
> albo warzywa w całości (marchew, pory połówki wzdłuż itp) - łatwo będzie
> odcedzić, lub posiekać w krążki, seler w kostkę - ja gotuję wtedy omidorówkę
> z ryżem.
Wywar dostała Urka z mięchem;-)
--
Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-01-24 11:45:26
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ep7gr4$itb$7@news.onet.pl...
> Prawusek napisał(a):
>
>> A teraz, w zależności do czego chcesz użyć wywar (dużo go nie będzie)
>> to albo warzywa w całości (marchew, pory połówki wzdłuż itp) - łatwo
>> będzie odcedzić, lub posiekać w krążki, seler w kostkę - ja gotuję wtedy
>> omidorówkę z ryżem.
>
> Wywar dostała Urka z mięchem;-)
Szkoda!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-01-24 11:57:31
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?On Wed, 24 Jan 2007 12:23:31 +0100, Gosia Plitmik wrote:
> *piotr'ek* napisał(a):
>
>> Dwie lornety i meduzę.
> A, samochodem jak wrócisz;-)?
Taksówką. Skoro obrzeża miasta, to jeszcze miejska taryfa ;)
mucher
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |