« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-05 13:04:18
Temat: cze ść smakoszejako zupełnie zielona mam małe pytanko: co to są cynaderki?
tak jakoś mi sie kojarzy, że chyba chodzi o coś do jedzenia, moze ktoś wie i
jadł? proszę o oświecenie Pa Danka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-05 14:01:09
Temat: Re: cze ść smakosze
> jako zupełnie zielona mam małe pytanko: co to są cynaderki?
> tak jakoś mi sie kojarzy, że chyba chodzi o coś do jedzenia, moze ktoś wie i
> jadł? proszę o oświecenie Pa Danka
nerki
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-05 16:25:32
Temat: Re: cze ść smakosze> > jako zupełnie zielona mam małe pytanko: co to są cynaderki?
> > tak jakoś mi sie kojarzy, że chyba chodzi o coś do jedzenia, moze ktoś
wie i
> > jadł? proszę o oświecenie Pa Danka
>
> nerki
Nerki [cielęce lub wieprzowe] to półprodukt. Obgotowujesz i gotujesz w
drugiej wodzie, kroisz i robisz w szarym sosie. Palce lizać.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Don't be fooled. If something sounds too good to be true, it probably
is."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-05 19:59:21
Temat: Odp: cze ść smakosze
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:adle0q$900$...@s...icm.edu.pl...
> Nerki [cielęce lub wieprzowe] to półprodukt. Obgotowujesz i gotujesz w
> drugiej wodzie, kroisz i robisz w szarym sosie. Palce lizać.
Lizac, lizac, szkoda tylko, ze strasznie smierdza w miedzyczasie ;)))
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-05 20:07:29
Temat: Re: Odp: cze ść smakosze
>> Nerki [cielęce lub wieprzowe] to półprodukt. Obgotowujesz i gotujesz w
>> drugiej wodzie, kroisz i robisz w szarym sosie. Palce lizać.
>
> Lizac, lizac, szkoda tylko, ze strasznie smierdza w miedzyczasie ;)))
ja akurat nerek nie lubię, może od czasu, jak na wykładzie z anatomii
profesor rozprawiał o gulaszu z nereczek i jak to mocznik poprawia aromat.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-05 20:54:31
Temat: Re: cze ść smakosze> > Nerki [cielęce lub wieprzowe] to półprodukt. Obgotowujesz i gotujesz w
> > drugiej wodzie, kroisz i robisz w szarym sosie. Palce lizać.
>
> Lizac, lizac, szkoda tylko, ze strasznie smierdza w miedzyczasie ;)))
Jak nie wiesz co lizać w międzyczasie to zadzwoń pod nr. [...] a tam ci
poradzą ;-). Liż tylko to co jest świeżo umyte.
Tak na prawdę nerki gotowane w drugiej wodzie nie śmierdzą.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Don't be fooled. If something sounds too good to be true, it probably
is."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |