« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2011-02-19 10:20:44
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćUżytkownik "malgorzata" <m...@p...onet.eu> napisał w wiadomości
news:ij9std$a6o$1@news.onet.pl...
> Jak w temacie - chiński od naszego, rodzimego?
Cała żywność która wychodzi z Chin w szczególności przyprawy, herbaty itp
jest napromieniowywana w celu wybicia różnych drobnoustrojów. Metoda może i
skuteczna, ale że każdy kij ma dwa końce - do najzdrowszych dla człowieka
nie należy. Nie wiem jak z czosnkiem bo sam jest naturalnym antybiotykiem,
ale potrafi zgnić więc jakieś zyjątka też go "biorą". Zakładam że też jest
naświetlany jak wszystko inne.
To może być jeden z powodów do zastanowienia się przed kupnem chińskiej
żywności.
--
Jackare
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2011-02-19 10:23:24
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćUżytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
news:ije4ja$528$1@inews.gazeta.pl...
> Kiedyś sprawdziłem licznikiem geigera i większe promieniowanie miał mój
> stary zegarek... (Świecąca radioaktywna farba wypełniająca wskazówki). A z
> kolei taka ilość promieniowania (Z zegarka) otrzymywana przez 40lat równa
> się jednemu prześwietleniu promieniami rentgena
ok, ale promieniowanie zmiena strukturę komórek (mutacje). To może mieć
wpływ na przyswajanie przez organizm i wywoływac pośrednie odległe skutki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2011-02-19 10:31:15
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćW dniu 2011-02-19 11:23, Jackare pisze:
> Użytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
> news:ije4ja$528$1@inews.gazeta.pl...
>
>> Kiedyś sprawdziłem licznikiem geigera i większe promieniowanie miał
>> mój stary zegarek... (Świecąca radioaktywna farba wypełniająca
>> wskazówki). A z kolei taka ilość promieniowania (Z zegarka)
>> otrzymywana przez 40lat równa się jednemu prześwietleniu promieniami
>> rentgena
>
> ok, ale promieniowanie zmiena strukturę komórek (mutacje). To może mieć
> wpływ na przyswajanie przez organizm i wywoływac pośrednie odległe skutki.
Chlopie codziennie zresz genetycznie modyfikowane gowna w postaci soi
ktora sie dzisisj dodaje do wszystkiego a walczysz o jakis glupi czosnek ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2011-02-19 10:32:16
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćW dniu 2011-02-19 11:20, Jackare pisze:
> Użytkownik "malgorzata" <m...@p...onet.eu> napisał w
> wiadomości news:ij9std$a6o$1@news.onet.pl...
>> Jak w temacie - chiński od naszego, rodzimego?
>
>
> Cała żywność która wychodzi z Chin w szczególności przyprawy, herbaty
> itp jest napromieniowywana w celu wybicia różnych drobnoustrojów. Metoda
> może i skuteczna, ale że każdy kij ma dwa końce - do najzdrowszych dla
> człowieka nie należy. Nie wiem jak z czosnkiem bo sam jest naturalnym
> antybiotykiem, ale potrafi zgnić więc jakieś zyjątka też go "biorą".
> Zakładam że też jest naświetlany jak wszystko inne.
> To może być jeden z powodów do zastanowienia się przed kupnem chińskiej
> żywności.
Twoj mozg tez jest codziennie promieniowany gownem wyborczym i TVN,
czego efekty widac.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2011-02-19 10:55:30
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćJackare used his keyboard to write :
> Użytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
> news:ije4ja$528$1@inews.gazeta.pl...
>
>> Kiedyś sprawdziłem licznikiem geigera i większe promieniowanie miał mój
>> stary zegarek... (Świecąca radioaktywna farba wypełniająca wskazówki). A z
>> kolei taka ilość promieniowania (Z zegarka) otrzymywana przez 40lat równa
>> się jednemu prześwietleniu promieniami rentgena
>
> ok, ale promieniowanie zmiena strukturę komórek (mutacje). To może mieć wpływ
> na przyswajanie przez organizm i wywoływac pośrednie odległe skutki.
Jeżeli Twój organizm nie trawi pokarmów, tylko asymiluje wszystkie
składniki wbudowując je bezpośrednio do sktruktur komórkowych.
Jednak jesli tak jest, będziesz musiał opuścić naszą planetę i wacac na
swoją, bo przechwycą Cie korporacje i poddadzą przeróżnym testom.
Witek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2011-02-21 11:18:47
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćW dniu 2011-02-19 11:20, Jackare pisze:
> Użytkownik "malgorzata" <m...@p...onet.eu> napisał w
> wiadomości news:ij9std$a6o$1@news.onet.pl...
>> Jak w temacie - chiński od naszego, rodzimego?
>
>
> Cała żywność która wychodzi z Chin w szczególności przyprawy, herbaty
> itp jest napromieniowywana w celu wybicia różnych drobnoustrojów. Metoda
> może i skuteczna, ale że każdy kij ma dwa końce - do najzdrowszych dla
Sterylizacja czosnku w cyklotronie???
To jakim cudem taki czosnek mi kiełkuje?
ALex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2011-02-21 22:40:49
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćW dniu 2011-02-21 12:18, "ALex M.I.D. dept. (Jarosław Ignatowski)" pisze:
> W dniu 2011-02-19 11:20, Jackare pisze:
>> Użytkownik "malgorzata" <m...@p...onet.eu> napisał w
>> wiadomości news:ij9std$a6o$1@news.onet.pl...
>>> Jak w temacie - chiński od naszego, rodzimego?
>>
>>
>> Cała żywność która wychodzi z Chin w szczególności przyprawy, herbaty
>> itp jest napromieniowywana w celu wybicia różnych drobnoustrojów. Metoda
>> może i skuteczna, ale że każdy kij ma dwa końce - do najzdrowszych dla
>
> Sterylizacja czosnku w cyklotronie???
> To jakim cudem taki czosnek mi kiełkuje?
>
> ALex
Jeśli tak dalej będzie się rozwijał ten wątek, to za chwilę wylądujemy w
Wielkim Zderzaczu Hadronów. A, ja pytałam tylko o czosnek ;)
pozdr
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2011-02-22 11:18:38
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznaćOn Mon, 21 Feb 2011, "ALex M.I.D. dept. (Jarosław Ignatowski)" wrote:
>> Cała żywność która wychodzi z Chin w szczególności przyprawy, herbaty
>> itp jest napromieniowywana w celu wybicia różnych drobnoustrojów. Metoda
>> może i skuteczna, ale że każdy kij ma dwa końce - do najzdrowszych dla
>
> Sterylizacja czosnku w cyklotronie???
W cyklotronie to raczej nie, bo taki czosnek musiałby wtedy "trochę"
więcej kosztować ;-) Sterylizację żywności przeprowadza sie albo twardymi
promieniami gamma, emitowanymi przez rozmaite izotopy promieniotwórcze
(np. 60 Co), albo promieniami X wytwarzanymi przez wysokonapięciowe lampy
rentgenowskie. I w jednym i w drugim przypadku żadne izotopy
promieniotwórcze ani nie przedostają się do żywności, ani nie powstają w
niej w wyniku napromieniowania, więc po zakończeniu tej czynnosci żywność
nie ma prawa wykazywać jakiejkolwiek radioaktywności.
> To jakim cudem taki czosnek mi kiełkuje?
Albo nie był w ogóle napromieniowany, albo za małą dawkę w jego przypadku
zastosowano? ;-)
Pozdrawiam :)
W.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2011-02-23 09:31:34
Temat: Re: czosnek - jak rozpoznać"wScieklY ZdziCh" <w...@s...com> wrote in message
news:ijo65e$97i$2@news.onet.pl...
> Chlopie codziennie zresz genetycznie modyfikowane gowna w postaci soi
> ktora sie dzisisj dodaje do wszystkiego a walczysz o jakis glupi czosnek ?
Podlicz sobie sumę liczb po przecinku (te wszystkie 0,99 ) na rachunku z
marketu, w ramach warsztatów pt. 'detale sie nie liczą'.
"Okradają nas, więc nie patrzymy na nic niech nas okradną również inni" -
to tak mniej więcej z podanym przez Ciebie myśleniem. Zachowaj swoją
politykę sla siebie i ewnetualnie swojej najbliższej rodziny - niewiedza i
ignorancja to głupota, a głupota to choroby.
"Mateuszpiąty" <p...@p...onet.pl> wrote in message
news:drkovm4s7pi0.2miuamy4q89p.dlg@40tude.net...
> nie jest to zdrowe. Połóźcie obok siebie czosnek chiński i polski. Polski
> zepsuje się po jakimś czasie a chiński będzie "wieczny" :)
no i to jest chyba jedyna metoda na ocenę żywności, jaka za razem jest
dostępna (łatwa i tania) i ma sens.
Ad czosnku dla mnie ten chiński to jest jakiś suchy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |