Data: 2003-04-28 18:32:53
Temat: dziwna mąka
Od: "Joanna Gacka" <j...@w...com-media.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie
Czytam Was bardzo regularnie odzywam się rzadko lub niemal wcale (co jest
nietypowe jak na mnie, bom gaduła). Ale teraz mam sprawę. Otóż wraz z
małżowinkiem moim słyniemy w rodzinie z zamiłowania do kuchni (co widać po
nas niestety) i do robienia różnych dziwnych w niej rzeczy. Dlatego też Mama
Grzesia podsyła nam często różne jedzonka z US do przetestowania. Na ogół
nie mamy problemów z zastosowaniem, ale ostatnio przeszła sama siebie. W
paczce, oprócz mąki gryczanej, sojowej i kukurydzianej (mniam, już się
ślinię na tortille i kruche ciasto), polenty (btw, zna ktoś może przepis na
coś fajnego oprócz kluseczek do szpinaku??), oraz makaronu cytrynowego i
czarnego spaghetti Calmari dostaliśmy takie coś: dhokla flour.
I tu zgłupiałam zupełnie, bo nie mam pojęcia, co to takie i z czym się to
je. A nie ukrywam, że zjeść bym chciała, bo leży takie i kusi.
Może ktoś z Was się zetknął z tym specyjałem i cokolwiek doradzi?
Przy okazji: zasadziłam się na ulepszone kluseczki kładzione M. Basset -
bede wykonywac w weekend, do indorzego cyca w sosie. A już się miałam
odchudzać....
--
Joanna Gacka
------------------------------------------------
www.gacki.of.pl
|