Data: 2010-08-19 20:29:03
Temat: filet z indyka a la fromage wedzoneaux
Od: Diabełson <h...@s...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Filet, czyli pierś. Kotlety z pokrojonych plastrów, rozbite wg uznania
tłuczkiem, potem nacierane wyciśniętym czosnkiem. Posypujeme pieprzem,
można przyprawić solą albo vegetą, ale ja wolę dopiero na talerzu.
Wrzucam na rozgrzany olej, w tym przypadku słonecznikowy był. Jak się
już podsmaży, to na każdy kotlet kładłem plaster sera wędzonego akurat
niezbyt mocno i mało słony był, produkcja nieznana (sieć 34). Przykryłem
na 5 minut przykrywką, ser się szybko roztopił. Ser nadał kotletom
fajny, wędzony posmak. Do kotletów sałatka z kapusty pekińskiej z
kiszonymi ogórkami, proporcje: 1 kapusta mała, wielkości m/w półlitrówki
na 3 ogórki bez skórki :). Doprawione oliwą, solą i sokiem z 1/2 cytryny.
|