Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "agnus" <d...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: gołąbki
Date: Sun, 21 Oct 2001 14:13:23 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 17
Message-ID: <9que8n$afe$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: junior.easynet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1003666519 10734 212.244.100.119 (21 Oct 2001 12:15:19 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Oct 2001 12:15:19 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:75732
Ukryj nagłówki
To ja też sie pochwalę.
Mamusia dała mi duuużo gołąbków. Po pięciu dniach ich nieustawicznej
konsumpcji ( i tak dzielny byłem) odczułem coś w rodzaju wstrętu...I
wymyśliłęm spaghetti z gołąbków ( aczkolwiek moja Druga Połowa twierdzi, że
jest to paprykarz...)A robi sie to tak:
kroimy dwie cebule ( tak na głowę) i delikatnie podsmażamy, następnie
gołąbki ( najlepiej "made in mama") kroimy w plasterki ( łącznie z kapustą)
i wrzucamy na rozgrzany olej, do tego dorzucamy z cztery przeciśnięte ząbki
czosnku, podsmażoną cebulkę ( choć i bez niej jest to pyszne) oregano i
bazylię ( nie mam ręki do roślin- toteż sypię je z torebki...), pieprz
ziołowy no i oczywiście koncentrat pomidorowy, bełtamy to tak razem przez
jakieś 20 minut na małym ogniu, a potem serwujemy...
i do makaronu i do ryżu...
fajny jestem, no nie?
agnus
|