« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-03 19:46:37
Temat: gołąbkiWitam,
Dostałam dzisiaj od teściowej kapuste prosto z działki i chciałabym zrobić z
niej gołąbki. Nie mam pojęcia jak je się robi. Czy mógłby mi ktoś podać
przepis? Bardzo proszę :)
Pozdrawiam,
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-04 00:11:12
Temat: Re: gołąbki
Użytkownik "Magda" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cc72ek$orf$1@news.onet.pl...
> Witam,
> Dostałam dzisiaj od teściowej kapuste prosto z działki i chciałabym zrobić
z
> niej gołąbki. Nie mam pojęcia jak je się robi. Czy mógłby mi ktoś podać
> przepis? Bardzo proszę :)
> Pozdrawiam,
> Magda
>
>
===
Mmmmmm... Gołąbki z młodej kapusty...
Same lecą do gąbki :D
Pyszota!
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 06:02:02
Temat: Re: gołąbki
> ===
> Mmmmmm... Gołąbki z młodej kapusty...
> Same lecą do gąbki :D
> Pyszota!
>
> waldek
> ===
Rzeczywiście przepis przedni, czekam ja jestem też zainteresowany.
Pozdrawiam
--
Mazury - czarter jachtu http://www.republika.pl/rocichy/
gwarancja wspaniałych wakacji
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 06:34:32
Temat: Re: gołąbki> > ===
> Rzeczywiście przepis przedni, czekam ja jestem też zainteresowany.
> Pozdrawiam
google Twoim przyjacielem ;]
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 17:06:40
Temat: Re: gołąbki
> google Twoim przyjacielem ;]
> --
> pozdrawiam :-))
> Sławomir J Marusiński
> Gdańsk, GG 5420750
o tym wiem , ale myślałem o czymś oryginalnym gdzie np. ryż jest zastąpiony
"czymś tam".
Pozdrawiam forum
--
Mazury - czarter jachtu http://www.republika.pl/rocichy/
gwarancja wspaniałych wakacji
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 17:37:42
Temat: Re: gołąbkiandy wrote:
>> google Twoim przyjacielem ;]
>
>> --
>> pozdrawiam :-))
>> Sławomir J Marusiński
>> Gdańsk, GG 5420750
>
> o tym wiem , ale myślałem o czymś oryginalnym gdzie np. ryż jest
> zastąpiony "czymś tam".
> Pozdrawiam forum
===
Najlepsze gołąbki, jak dla mnie, wychodzą z ryżu, kaszy gryczanej i kaszy
jęczmiennej po równo. Oczywiście nie można zapomnieć o mięsie, złotej
cebuli. Z przypraw, jak zawsze pieprz w dużych ilościach jest nieoceniony.
No i, jak mówi przysłowie (wprawdzie nie o tych gołąbkach, ale się sprawdza)
muszą być pieczone. Inaczej same nie polecą :-)
O gołąbkach była na grupie sążnista dyskusja kilka miesięcy temu, może nawet
w zeszłym roku. Czego tam nie było. Warto poszukać.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 18:03:48
Temat: Re: gołąbkiUżytkownik "waldek" <x...@o...pl>
> Najlepsze gołąbki, jak dla mnie, wychodzą z ryżu, kaszy gryczanej i
kaszy
> jęczmiennej po równo. Oczywiście nie można zapomnieć o mięsie, [...]
Z samego mięsa też można zrobić.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 18:47:35
Temat: Re: gołąbki> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl>
> > Najlepsze gołąbki, jak dla mnie, wychodzą z ryżu, kaszy gryczanej i
> kaszy
> > jęczmiennej po równo. Oczywiście nie można zapomnieć o mięsie, [...]
>
> Z samego mięsa też można zrobić.
Takie jadlam w stolowce szkolnej dawno temu. Nie smakowaly mi - brakowalo im
lekkosci ;)
Pozdrawiam
Platynka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 19:18:50
Temat: Re: gołąbkip...@a...pl napisał(a):
> > Z samego mięsa też można zrobić.
>
> Takie jadlam w stolowce szkolnej dawno temu. Nie smakowaly mi -
> brakowalo im lekkosci ;)
To musiala byc fajna stolowka :-)
W stolowce w mojej podstawowce trzeba bylo golabki przytrzymywac widelcem,
coby ich przeciag nie zdmuchnal z talerza, tyle w nich bylo "lekkosci..."
Kotlety mielone zreszta tez. Pobiezna analiza wykazywala 79% bulki lub ryzu
i 11% miesa. Pozostalych 10% to nawet najswietlejsi nie zdolali
zidentyfikowac :-)
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
..nothin' ain't worth nothin', but it's free...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 19:23:05
Temat: Re: gołąbkiUżytkownik <p...@a...pl>
> Takie jadlam w stolowce szkolnej dawno temu. Nie smakowaly mi -
brakowalo im
> lekkosci ;)
Z mięsa powiadasz? W szkolnej stołówce?
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |