« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-22 19:44:50
Temat: gulasz ... coś z sosemheja
prosze o jakiś przepisik,
wieprzowina - wołowina odpada
no chyba, że znacie na indyka ....
tak na 2 osoby na 1 obiad
mamy ochotę na coś do ziemnikaów z "poślizgiem" - czytaj sosem
ach,
czekam na rady
heja
--
----------------------------------------------------
-----------
Paulina i Ola 18.06.2003
http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-22 20:35:15
Temat: Re: gulasz ... coś z sosemMoże to przypasi?
pierś z indyka lub wieprzowinka chuda w kostkę, podsmażyć z cebulką, dołożyć
pomidorka bez skórki lub trochę koncentratu, do tego sos knorra meksykański,
kukurydzę i czerwoną fasolę z puchy opłukane. Poddusić wszystko i spożywać.
Notabene jest to bodaj przepis właśnie z opakowania tegoz sosu, ale
sprawdzony w domowych warunkach. Wychodzi super, polecam.
pzdr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-23 16:38:56
Temat: Re: gulasz ... coś z sosemWitam.
Użytkownik "wojus" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c3nfom$irc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> heja
>
> prosze o jakiś przepisik,
> wieprzowina - wołowina odpada
> no chyba, że znacie na indyka ....
> tak na 2 osoby na 1 obiad
Piersi indycze lub kurze pociąć w chude paski. Podsmażyć na oleju z
dodatkiem pieprzu grubo mielonego z suchą skórką cytryny (można kupić taki
gotowy w sklepie). Ale nie za długo, żeby nie wyszły wióry. Zalać śmietaną
pól na pół kwaśną i słodką 18%. Chwilę podusić na wolnym ogniu, aż sos
nabierze żądanej gęstości posolić do smaku, zamiast soli można dać 1.2
kostki rosołowej z kurczaka. Zamiast pieprzu można zrobić wersję z mieszanką
curry.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-24 09:56:41
Temat: Re: gulasz ... coś z sosemwojus napisał(a):
> heja
>
> prosze o jakiś przepisik,
> wieprzowina - wołowina odpada
> no chyba, że znacie na indyka ....
===
A ja często robię taki zestaw: do podsmażonych z cebulą pasków z piersi
indyka dodaję puszkę białej fasolki, puszkę czerwonej mcKinley i puszkę po
meksykańsku (różne gatunki, zmieszane, w lekko pikantnym sosie). Do tego
trochę ziół (cząber, tymianek, ect), sporo chilli, sporo słodkiej papryki i
sos sojowy do smaku. Można lekko zagęścić i gotowe. Do tego sałata albo
mizeria. Szybkie, smaczne i treściwe.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |