Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-31 13:49:57

Temat: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka
Od: Pawel C <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
bo nie mam koncepcji...

Pozdrowienia Paweł C

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-05-31 14:01:14

Temat: Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka
Od: Shrek <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Pawel C wrote:

> jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
> bo nie mam koncepcji...

Szczupak jest ryba "sucha".
Z tego wzgledu sugerowalbym niesmialo zrobic go np. w folii alu.
Po oczyszczeniu i nasoleniu, ew. posypaniu przyprawami, kladziesz na
folii alu plasterki masla, na to szczupaka i na niego znowu maslo.
Zawijasz szczelnie folie i do brytfanki i do piekarnika. Sadze, ze 180st
ok. 20 min powinno az nadtto wystarczyc (aczkolwiek troche zalezy od
wielkosci rybki). Przepis mozesz modyfikowac np. wkladajac mu w bebechy
koperek, czosnek, pietruszke, lub inne warzywa (po wyjeciu sa one potem
na straty). Calosc z ziemniaczkami i odrobina soku cytrynowego....

Inna metoda to tak, jak kiedys opisywalem "sandacz po ogrzemu"
http://tinyurl.com/ytw8d
Specyficznego smaku nadaje mu curry w proszku i maslo....
Ach... rozmarzylem sie ;)

Pozdr.,
Shrek

PS.
Sadze, ze karasia mozesz robic tak samo.
Pozdr.,

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-01 06:06:25

Temat: Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka
Od: Pawel C <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Shrek napisał:

>
>
> Pawel C wrote:
>
> > jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
> > bo nie mam koncepcji...
>
> Szczupak jest ryba "sucha".
> Z tego wzgledu sugerowalbym niesmialo zrobic go np. w folii alu.
> Po oczyszczeniu i nasoleniu, ew. posypaniu przyprawami, kladziesz na
> folii alu plasterki masla, na to szczupaka i na niego znowu maslo.
> Zawijasz szczelnie folie i do brytfanki i do piekarnika. Sadze, ze 180st
> ok. 20 min powinno az nadtto wystarczyc (aczkolwiek troche zalezy od
> wielkosci rybki). Przepis mozesz modyfikowac np. wkladajac mu w bebechy
> koperek, czosnek, pietruszke, lub inne warzywa (po wyjeciu sa one potem
> na straty). Calosc z ziemniaczkami i odrobina soku cytrynowego....
>
> Inna metoda to tak, jak kiedys opisywalem "sandacz po ogrzemu"
> http://tinyurl.com/ytw8d
> Specyficznego smaku nadaje mu curry w proszku i maslo....
> Ach... rozmarzylem sie ;)
>
> Pozdr.,
> Shrek
>
> PS.
> Sadze, ze karasia mozesz robic tak samo.
> Pozdr.,
>

dziekuję bardzo na pewno zrobie

pozdr Paweł C

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-02 09:35:17

Temat: Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka
Od: "*****" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Ja osobiści wolę usmażyć w mące,wsadzić do słoika i zalać zalewą octową.Po
trzech dniach mogą jeść nawet dzieci bez obawy że zadławią się ośćmi.

Użytkownik "Pawel C" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c9fd4k$og$1@news.onet.pl...
> jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka??
> bo nie mam koncepcji...
>
> Pozdrowienia Paweł C


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-07 06:53:44

Temat: Re: jak najlepiej przyrządzić karasia?? i szczupaka
Od: s...@g...pl szukaj wiadomości tego autora

ja szczu[paka przyprawiam mocze w pułce tartej i jajku jak kotleta schabowego i
smażę jest pycha

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Marcepan i barwniki - gdzie w Krakowie???
zjadłabym coś dobrego...
Wymiana kuchni - problem z rurami
(OT) Odżywki
Kasza pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »