Data: 2001-09-24 07:05:04
Temat: kanapka
Od: "Karol Dziedziela" <c...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
herbata
k napisał(a) w wiadomości: <9oic2d$i0b$1@news.tpi.pl>...
>Witam. Jakis czas temu na chacie kuchennym obiecalem, ze pojawie sie takze
>na newsach co (z pewnym) opoznieniem czynie.
>
>Co do pomaczki... do blinow oczywiscie - prosto, latwo i przyjemnie:
>1 kostka smalcu
>2 srednie cebulki
>boczek
>1-2 jajka (kurze)
>patelnia (szt. 1)
>kamionka
>bliny na sloninie smarzone w ilosci dowolnej
>
>ad rem:
>smalec (calosc) topimy na patelni, pokrojona cebulke w smalcu owym szklimy,
>po czasie jakims boczek dodajemy. Jajko (skorupke) rozbijamy i jak z
>wszystkimi poprzednimi skladnikami postepujemy, czyli wrzucamy do smalcu.
Po
>scieciu bialka wyjmujemy jajko i przekladamy do podgrzanej w piekarniku
>kamionki a nastepnie zalewamy owo ovo zawartoscia patelni. Polecam dodanie
>jeszcze kwasnej smietany (jeszcze na patelni).
>Bliny maczamy w pomaczce i zajadamy.
>Do wszytkiego nalezy podawac mocno schlodzony 40% roztwor C2H5OH.
>
>Wartosci kalorycznej powyzszego nie przeliczamy, bo i po co ;)
>Smacznego :)
>
>porky
>
>
>
|