« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-22 20:30:47
Temat: kasza jaglanaMoja zona pilnie potrzebuje porady jak dobrze ugotowac kasze jaglana.
Dotychczas wychodzila jej rozgotowana z wierzchu, a twarda w srodku. W
domowej literaturze nie mozemy nic znalezc na ten temat - pewnie dla
wiekszosci jest to oczywiste.
Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Krzysiek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-22 22:16:39
Temat: Re: kasza jaglana
Temat: kasza jaglana
>Moja zona pilnie potrzebuje porady jak dobrze ugotowac kasze jaglana.
>Dotychczas wychodzila jej rozgotowana z wierzchu, a twarda w srodku.
Mogę napisać jak ja to robię. Przede wszystkim najlepiej jest na początku
rozgrzać trochę oleju i prażyć przez jakiś czas kaszę, mieszając, by się nie
przypaliła. Potem można już wlać gorącą wodę i gotować kaszę. Nie poleca się
częstego mieszania w trakcie gotowania. Po ugotowaniu zostawiamy kaszę, by
jeszcze "doszla ", jak to babcia mawiała. Przed wrzuceniem kaszy na olej
chętnie dodaję rózne przyprawy- w małych ilościach oczywiscie, takie jak
imbir, kminek indyjski, czarna gorczyca czy czarnuszka...
pozdrawiam, Roska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |