Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kebab-placek do kebabu

Grupy

Szukaj w grupach

 

kebab-placek do kebabu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-24 09:14:41

Temat: kebab-placek do kebabu
Od: "Jaroslaw Blicharz" <j...@p...przem.ids.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

czesc,
jak sie robi placek do kebabu. podobno nazywa sie to pita.
z gory dziekuje za odpowiedz.
jarek
prosze o odpowiedz na priva.
j...@p...przem.ids.edu.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-24 14:49:54

Temat: Re: kebab-placek do kebabu
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> jak sie robi placek do kebabu. podobno nazywa sie to pita.
> z gory dziekuje za odpowiedz.
> jarek

Ciasto :
15 g swiezych drozdzy
280 ml letniej wody
1 lyzka oliwy
445 g maki
1 lyzeczka soli

wyrobic z tego bardzo gladkie ciasto, odstawic na ok. 90 min posmarowane z
wierzchu olejem i przykryte wilgotna sciereczka

przebic, podzielic na ok, 12 czesci. kazda z nich uformowac w kulke a
nastepnie splaszczyc metoda "podszczypywania" za obwod (podobno wazne zeby
tak wlasnie to robic), odstawic na 10 minut a nastepnie rozwalkowac na
placki i posypawszy delikatnie maka odstawic przykryte na ok. 30 min.

Piekarnik rozgrzac na pelna moc (tak podali - sadze, ze chodzi o jakies 250
C), wkladac placki na blaszkach i piec przez 3-4 min, az bardzo napecznieje,
placki nie maja sie rumienic, jezeli tak sie dzieje, nalezy zmniejszyc
temoperature

Ja tego nie probowalem, przepisalem z "Wielkiej Ksiegi Chleba". Jak
wyprobujesz, to daj znac jak wyszlo.

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-24 23:23:36

Temat: Re: kebab-placek do kebabu
Od: "Mayakowski" <m...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A jak sie robi farsz do kebabu???


May


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-25 14:01:36

Temat: Odp: kebab-placek do kebabu
Od: "Michal B" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Przemyslaw Koziarski <p...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:86hor2$eiq$...@s...icm.edu.pl...

> Piekarnik rozgrzac na pelna moc (tak podali - sadze, ze chodzi o jakies
250
> C)

W Niemczech, w tureckich Imbissach widzialem zawsze, ze piekli takie placki
w piecach do pizzy - czyli, co juz zostalo ustalone, w troche wyzszej
temperaturze. Ale co my mozemy z naszymi piekarniczkami.....

Michal


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-25 21:13:58

Temat: Re: kebab-placek do kebabu
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> W Niemczech, w tureckich Imbissach widzialem zawsze, ze piekli takie
placki
> w piecach do pizzy - czyli, co juz zostalo ustalone, w troche wyzszej
> temperaturze. Ale co my mozemy z naszymi piekarniczkami.....
>
> Michal
>
>

Moj wyciaga 300 C ale to i tak za malo. Pozostaje wiec to co mamy, pieca do
pizzy raczej nikt w domu nie postawi :)))

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mozarella z szynka
pieczen wolowa
Polemika z Przemyslawem
Przepisy wegetarianskie
Piwo w domu - czy to możliwe?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »