Data: 2002-09-05 14:24:02
Temat: kotlety z kapusty i mięsa [P]
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
niecały kilogram kapusty białej
30 dag mielonego z drobiu
2 jajka
sól, pieprz, ostra papryka
sos sojowo-grzybowy
gałka muszkatułowa
duża cebula
bułka tarta
kapustę ugotować z solą, odcisnąć, zmielić wraz z podsmażoną na złoto
cebulą, wymieszać z mięsem, jajami, szczyptą gałki, sosem sojowym i resztą
składników. można dodać posiekanew zielsko. Wsypać taką ilośc bułki tartej,
żeby dało się formować kotlety. Pamiętać, żeby masa była mięciutka. Formować
raczej plaskate kotlety i smażyć na oleju na złoto. Cienkie są o wiele
smaczniejsze niż grube tradycyjne kotlety.
Podawać z czym się chce, może być z ziemniakami z wody, zapiekanymi i
sałatkami. Albo wcinać same, co my wczoraj zrobiliśmy.
Z tej ilości skladników wyjdzie spory talerz tego jedzonka.
Smacznego
wkn
|