Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kuchnia matki karmiacej?

Grupy

Szukaj w grupach

 

kuchnia matki karmiacej?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-06-27 16:13:44

Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla wrote:

>Kot napisal(a):
>
>
>
>>>>Bardziej skomplikowane od czego ??? ;PPPP
>>>>
>>>>
>>>Od dziewczynek. Ano od dziewczynek.
>>>
>>>
>>A pod jakim wzgledem ???? Bo ze sa slabsi to wiem (przezywalnosc
>>niemowlat - dziewczynek jest wieksza, niz chlopcow, kobiety zyja
>>dluzej), ale ze bardziej skomplikowani...?
>>
>>
>
>Ale wlasnie tu mozna elegancko zastosowac rozumowanie kołowe: sa
>bardziej skomplikowani, wiec bardziej sie psuja (choruja). Skoro
>bardziej choruja, to sa bardziej skomplikowani.
>
>
>

Hmmm, nie przekonuje mnie to rozumowanie, ale skoro tak Ci sie podoba
myslec, to niech Ci bedzie ;)

>>>A ja w piatek kupilem burgul i zastosowalem prosciutki przepis z
>>>ksiazki 'Kuchnia arabska". Bardzo przyzwoity dodatek do drugiego
>>>wyszedl.
>>>
>>>
>>>
>>A cos Ty taki tajemniczy ?? Prosic Cie trzeba? ;)
>>
>>
>
>Na masle szklisz cebule (sporo), dorzucasz pomidory (sporo), chwilke
>dusisz, dorzucasz burgul i zalewasz bulionem / woda. Ma pyrkotac z pol
>godziny, az do wygotowania wody. Ja zamiast masla uzylem oliwy, bo
>syna jeszcze obrzuca po przetworach mlecznyhc. Juz mu sie zmniejszylo,
>co prawda.
>
>
Brzmi ciekawie, dzieki, wyprobuje. Pomyslow na dodatki nie-ziemniaczane
do schabowego nigdy za wiele ;))

Za syna kciuki zacisniete. Ja swoja wrzeszczaca okrutnie core
(maaaaamaaaa, na reeeeeceeeee) obcalowalam wlasnie za kare po brzucholcu
(chudym i dluuuugim), wcisnela w zwiazku z tym reke do dzioba i
chichocze jak hiena ;)) No, dosyc, to nie grupa dzieciowa.

Kot i kawa mrozona

--
Wakacyjna promocja!
Błyszczyk do ust Manhattan gratis!
Szczegóły na http://www.gazeta.perfumeria.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-06-27 18:27:06

Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla wrote:
> Magdalena Bassett napisal(a):
>
>
>>Marcin E. Hamerla wrote:
>>
>>>A ja w piatek kupilem burgul i zastosowalem prosciutki przepis z
>>>ksiazki 'Kuchnia arabska". Bardzo przyzwoity dodatek do drugiego
>>>wyszedl.
>>>
>>
>>Ja robie tak:
>>
>>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.
>
>
> Pietruszka !! Apage !!!!
>


Czemu? ale jesli nie lubisz, to koperek tez doskonale pasuje.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-06-28 09:45:23

Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett napisal(a):

>>>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>>>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>>>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>>>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.
>>
>>
>> Pietruszka !! Apage !!!!
>
>Czemu? ale jesli nie lubisz, to koperek tez doskonale pasuje.

Do pietruszki? A i owszem. Apage po raz wtory ;--)

Jakos od dziecka palam nienawiscia do pietruszki i koperku. Co jest
szczegolnie przykre gdy w restauracji zamowie jakas potrawe, a ona
posypana pietruszka lub koperkiem.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-06-28 15:08:57

Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla wrote:

> Magdalena Bassett napisal(a):
>
>
>>>>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>>>>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>>>>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>>>>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.
>>>
>>>
>>>Pietruszka !! Apage !!!!
>>
>>Czemu? ale jesli nie lubisz, to koperek tez doskonale pasuje.
>
>
> Do pietruszki? A i owszem. Apage po raz wtory ;--)
>
> Jakos od dziecka palam nienawiscia do pietruszki i koperku. Co jest
> szczegolnie przykre gdy w restauracji zamowie jakas potrawe, a ona
> posypana pietruszka lub koperkiem.
>

To rzeczywiscie masz problem. A lubisz szczypiorek? a miete? bo oba z
tych ziol tez pasuja.

Ja lubie koperek tak bardzo, ze smaruje chleb maslem i "maczam" ta
maslana strone w posiekanym koperku, az bedzie grubo, posypuje odrobina
soli i jem mruczac z przyjemnosci.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-06-30 08:13:28

Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: "don Calgero Sedara" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisał w wiadomości
>
> Ja lubie koperek tak bardzo, ze smaruje chleb maslem i "maczam" ta maslana
> strone w posiekanym koperku, az bedzie grubo, posypuje odrobina soli i jem
> mruczac z przyjemnosci.
>
chyba pomyliłas słowa - zamiast mruczac ma byc rze(en)z(RZ)a(on)c

Don Calogero Sedara

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-06-30 08:22:02

Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett napisal(a):

>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.

Sie mi przypomnialo. Widzialem u Araba burgul ciemny i jasny. Wzialem
wtedy jasny. Jaki jest ten ciemny? Rozni sie smakiem? Arab mowil, ze
uzywa sie ich do innych potraw, ale nie mialem czasu i nie dopytalem
goscia wtedy.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-06-30 13:24:04

Temat: Re: kuchnia matki karmiacej?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

Marcin E. Hamerla wrote:
> Magdalena Bassett napisal(a):
>
>
>>Gotuje burghul w wodzie z dodatkiem soli, az miekki, do przestygnietego
>>dodaje troche octu, szczypte cukru, pieprz, garsc posiekanej pietruszki,
>>i ogorek pokrojony w kostke. Po wymieszaniu odstawiam na 10-15 minut,
>>mieszam i doprawiam jeszcze raz, jesli trzeba.
>
>
> Sie mi przypomnialo. Widzialem u Araba burgul ciemny i jasny. Wzialem
> wtedy jasny. Jaki jest ten ciemny? Rozni sie smakiem? Arab mowil, ze
> uzywa sie ich do innych potraw, ale nie mialem czasu i nie dopytalem
> goscia wtedy.
>


Wydaje mi sie, ze oba sa z tego samego ziarna, tylko ten ciemny jest
jakos podsmazany, czy tostowany. Smak bedzie inny, z takim posmakiem,
jak dmuchany ryz.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mama pojechala a ja gotuje :)
sos czosnkowy
Pizza- pomóżcie z proporcjami
pokrywka
Przepisy wegetariankie -Quesadilia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »