« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-30 10:15:35
Temat: kurczak w ciescieWitam,
w jaki sposob zrobic kurczaka w ciescie - taki jaki robia w budkach
chinskich. w zasadze cala sprawa rozbija sie o to ciasto.
--
===========================
Pozdrawiam
Marcin
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-30 11:27:39
Temat: Re: kurczak w ciescie> w jaki sposob zrobic kurczaka w ciescie - taki jaki robia w budkach
> chinskich. w zasadze cala sprawa rozbija sie o to ciasto.
Ciasto kupujesz w dziale z zywnoscia orientalna w hiper,super marketach.
W W-wie widzialam w Bomi w Clifie na Okopowej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-30 17:00:40
Temat: Re: kurczak w ciescie
Użytkownik "Ulka" <u...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:406959AB.AFEF955C@poczta.onet.pl...
> > w jaki sposob zrobic kurczaka w ciescie - taki jaki robia w budkach
> > chinskich. w zasadze cala sprawa rozbija sie o to ciasto.
>
> Ciasto kupujesz w dziale z zywnoscia orientalna w hiper,super marketach.
> W W-wie widzialam w Bomi w Clifie na Okopowej.
Ciasto robi się jak na naleśniki, tylko trochę gęściejsze i dodaje się
proszku do pieczenia, ja przygotowuję 1/2 szklanki mąki, mleko tak aby
siasto było "lejące" ale gęste, szczypta soli i 1/2 łyżeczki proszku do
pieczenia. W tym zanurzam kurczaka i na rozgrzny tłuszcz.
Pozdrawiam
Kri$ P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-30 20:18:43
Temat: Re: kurczak w ciescieto może dziwne, ale MarcinS napisał/a:
> Witam,
> w jaki sposob zrobic kurczaka w ciescie - taki jaki robia w budkach
> chinskich. w zasadze cala sprawa rozbija sie o to ciasto.
moja Żona robi takie: 2 łyżki majonezu, 2 całe jajka, 2 łyzki mąki
ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem, mozna jakąś jarzynką,
wymieszaćm, ma być trochę lejące. Wrzucić kawałki fileta raczej
mniejsze, smazyć w głębokim oleju, no na patelni też wychodzi :)
--
pozdrawia Włodek wch4 małpa wp kropka pl
****************** GG:5435073 ******************
..komputer służy do tego, aby ułatwić Ci pracę,
której bez niego w ogóle byś nie miał...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-30 23:54:55
Temat: Re: kurczak w ciescieA może ktoś się orientuje w jaki sposób robią panierkę w KFC? Wiele prób za
mną ale nigdy mi nawet podobna nie wyszła :(
Pozdrawiam
Milga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-31 14:05:00
Temat: Re: kurczak w ciescieUżytkownik "Milga" <m...@p...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:c4d1jc$2pv$1@inews.gazeta.pl...
> A może ktoś się orientuje w jaki sposób robią panierkę w KFC? Wiele prób
za
> mną ale nigdy mi nawet podobna nie wyszła :(
> Pozdrawiam
> Milga
auaa.... :-/
Google wiedza napewno...
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-01 17:43:08
Temat: Re: kurczak w ciescie
>
> Ciasto robi się jak na naleśniki, tylko trochę gęściejsze i dodaje się
> proszku do pieczenia, ja przygotowuję 1/2 szklanki mąki, mleko tak aby
> siasto było "lejące" ale gęste, szczypta soli i 1/2 łyżeczki proszku do
> pieczenia. W tym zanurzam kurczaka i na rozgrzny tłuszcz.
>
tak właśnie dzisiaj zrobiłam.
dzięki
to prawie ten sam smak jak w budkach chińskich.
tylko jak oni nakładają na kurczaka takie ilości ciasta?
moje było prawie "suche" a i tak się rozpływało.
pozdrawiam
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-02 10:43:15
Temat: Re: kurczak w ciescie
Użytkownik "Ania Śliwińska" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:c4hkbu$80r$1@inews.gazeta.pl...
>
> >
> > Ciasto robi się jak na naleśniki, tylko trochę gęściejsze i dodaje się
> > proszku do pieczenia, ja przygotowuję 1/2 szklanki mąki, mleko tak aby
> > siasto było "lejące" ale gęste, szczypta soli i 1/2 łyżeczki proszku do
> > pieczenia. W tym zanurzam kurczaka i na rozgrzny tłuszcz.
> >
> tak właśnie dzisiaj zrobiłam.
> dzięki
> to prawie ten sam smak jak w budkach chińskich.
> tylko jak oni nakładają na kurczaka takie ilości ciasta?
> moje było prawie "suche" a i tak się rozpływało.
>
> pozdrawiam
> A.
Możesz zrobić jeszcze tak, wstępnie wrzucić kurczaka do gorącego tłuszczu
(bez zanurzania w cieście) i wstępnie go przesmażyć, nie dłużej niż minuta.
Potem wyjąć i dokładnie odsączyć. Wtedy dopiero zanurzyć w cieście i do
tłuszczu, po takiej operacji ciasto nie będzie "spływać" z kurczaka.
To mój własny patent
Pozdrawiam
Kri$
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-02 14:19:11
Temat: Re: kurczak w ciescieA nie ma tam aby płatków qqrydzianych??
--
moni K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-02 20:05:46
Temat: Re: kurczak w ciescie
>
> Możesz zrobić jeszcze tak, wstępnie wrzucić kurczaka do gorącego tłuszczu
> (bez zanurzania w cieście) i wstępnie go przesmażyć, nie dłużej niż
minuta.
> Potem wyjąć i dokładnie odsączyć. Wtedy dopiero zanurzyć w cieście i do
> tłuszczu, po takiej operacji ciasto nie będzie "spływać" z kurczaka.
> To mój własny patent
> Pozdrawiam
> Kri$
>
Dzięki, następnym razem wypróbuję "podwójne" smażenie.
A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |