« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-23 07:31:00
Temat: mrożenie kolb kukurydzywitam,
czy komus udalo sie sztuka mrozenia kukurydzy w kolbach? zastanawiam sie
wlasnie nad zgromadzeniem mojego przysmaku w zamrazalce. macie jakies
doswiadczenia w tym temacie? jak ja zamrazac - w woreczkach, pojemnikach,
folii? jak dlugo trzeba ja potem gotowac, zeby doszla do siebie? no i czy
smakuje tak dobrze jak przed zamrozeniem?
Darecka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-23 08:41:55
Temat: Re: mrożenie kolb kukurydzyUżytkownik "Darecka" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dh0b0u$h17$1@nemesis.news.tpi.pl...
> witam,
> czy komus udalo sie sztuka mrozenia kukurydzy w kolbach? zastanawiam sie
> wlasnie nad zgromadzeniem mojego przysmaku w zamrazalce. macie jakies
> doswiadczenia w tym temacie? jak ja zamrazac - w woreczkach, pojemnikach,
> folii? jak dlugo trzeba ja potem gotowac, zeby doszla do siebie? no i czy
> smakuje tak dobrze jak przed zamrozeniem?
> Darecka
Ja mroziłem, ja! Ale nie była rewelacyjna. Pewnie, na bezkukurydziu, to i
taka uszła...
Będę jednak mroził znowu, ponieważ kucharka znajoma, której czyny znam i
smakuję, twierdzi, że musiałem ją "niedobrze" zamrozić, bo u niej jest jak z
pola. CZyli - walnę od razu na półkę z naj. temperaturą i jeszcze podkręcę
mrożenie. Potem wrócę do normy. Bo - fakt, kukurydza nie była głęboko
"kamienna".
Qq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |