« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2022-04-30 00:43:03
Temat: Re: nowa kuchniaśroda, 27 kwietnia 2022 o 16:28:01 UTC+2 FEniks napisał(a):
> W dniu 25.04.2022 o 20:32, Gil pisze:
> >
> >>> Sa niezastąpionym
> >>> źródłem leczniczych elementów w kuchni japońskiej. Wręcz się mówi, że
> >>> leczą ze wszystkiego. Zapobiegaja rakom i cukrzycy. Palę, piję, używam i
> >>> żyję. Polecam.
> Szkoda, że człowiek o takich cudownych rzeczach dowiaduje się tak późno. ;)
> > Liście zamiast kapusty do gołąbków. Coś jak grecka potrawka z ryżu i
> > liści z winorośli. Ale to dla gości dla zaskoczenia czy dla domowników.
> > Oprócz tego polecam dodatek do sałatki albo normalnie żuć dwa liście
> > dziennie bez walorów smakowych. Gorąco polecam.
> Takie zerwane prosto z pola? A może są jakieś preparaty, polecasz coś?
>
>
> --
> Ewa
Równie skuteczne co żucie liści jest smarowanie się krowim łajnem zbieranym o północy
w czasie pełni. Przedstawiciele narodu wybranego od kilku tysięcy lat twierdzą że je
się to co rośnie w okolicy gdzie się żyje. W Japonii po wojnie przećwiczyli
amerykański sposób odżywiania się. Jak zaczęły ich dziesiątkować nowotwory to wrócili
do swojego jedzenia. I ilość zachorowań na nowotwory spadła. Jak w Polsce nie rośnie
ryż, oliwki i łososie to się tym nie należy odżywiać. Co nie znaczy że od czasu do
czasu można zjeść pomidorowa z ryżem a nie z kluskami co się makaron nazywają.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2022-04-30 17:46:09
Temat: Re: nowa kuchniaW dniu 30.04.2022 o 00:43, Zenek Kapelinder pisze:
> Równie skuteczne co żucie liści jest smarowanie się krowim łajnem zbieranym o
północy w czasie pełni.
Każdy wybiera to, co lubi. Ja, jeśli już, wolę liście.
--
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |