« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-09 18:12:40
Temat: ogórki małosolneogórki małosolne chcę zrobić ..
nie wiem ile dodać składników bo u mnie w książce napisali w dekagramach; a
ja nie mam wagi. :((
Proszę podajcie mi przepis bądź link do niego. P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-09 18:17:57
Temat: Re: ogórki małosolneDnia 2003-08-09 20:12, osoba przedstawiająca się jako 'paw456' zechciała
zauważyć:
> ogórki małosolne chcę zrobić ..
> nie wiem ile dodać składników bo u mnie w książce napisali w dekagramach; a
> ja nie mam wagi. :((
>
> Proszę podajcie mi przepis bądź link do niego. P.
>
>
Płaska duża łyzka soli na litr wody.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-09 20:03:42
Temat: Re: ogórki małosolneogórki
chrzan w korzeniu i liście
listki z wiśni lub (i) porzeczki
czosnek, ząbki
koper cała roślina z baldachimami
sól (jak powyżej łyżka na litr)
ogórasy poprzekładać zielichem, pokrojonym korzeniem chrzanu i pokrojonym
czosnkiem, na góre liście z chrzanu i zalać do pełna solanką, obciążyć,
postawić w ciepłym pomieszczeniu w cieniu i za tydzień, półtorej delektować
sie małosolnymi :)
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-09 20:53:05
Temat: Re: ogórki małosolne
harpia wrote:
> ogórasy poprzekładać zielichem, pokrojonym korzeniem chrzanu i pokrojonym
> czosnkiem, na góre liście z chrzanu i zalać do pełna solanką, obciążyć,
> postawić w ciepłym pomieszczeniu w cieniu i za tydzień, półtorej delektować
> sie małosolnymi :)
W ciepłym pomieszczeniu i po 5 dniach mogą miec dobry smak.
H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-09 23:12:46
Temat: Re: ogórki małosolnedzięki za rady; bardzo. P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-09 23:13:54
Temat: Re: ogórki małosolnesorry
ale jak mam pokroić chrzan i czosnek (już go obrałem), czy w plasterki
jakieś, wzdłuż czy w poprzek ????? P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-09 23:24:33
Temat: Re: ogórki małosolne
Użytkownik "paw456" <pawelek456_no spam_@o2.pl> napisał w wiadomości
news:bh3v7h$gc2$1@news.lublin.pl...
> sorry
> ale jak mam pokroić chrzan i czosnek (już go obrałem), czy w plasterki
> jakieś, wzdłuż czy w poprzek ????? P.
Nie kroic.
Poziomka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-10 05:57:41
Temat: Re: ogórki małosolnepamietaj ze sol do przetworow, ja zalewam cieplo woda, obcinam koncowki
ogorkow i na drugi dzien sa juz wspaniale dla mnie osobiscie najlepsze
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-10 07:32:00
Temat: Re: ogórki małosolneDnia 2003-08-09 22:53, osoba przedstawiająca się jako 'HalinaB'
zechciała zauważyć:
>
> harpia wrote:
>> ogórasy poprzekładać zielichem, pokrojonym korzeniem chrzanu i pokrojonym
>> czosnkiem, na góre liście z chrzanu i zalać do pełna solanką, obciążyć,
>> postawić w ciepłym pomieszczeniu w cieniu i za tydzień, półtorej delektować
>> sie małosolnymi :)
>
> W ciepłym pomieszczeniu i po 5 dniach mogą miec dobry smak.
> H.
A ja uwiebiam takie dwudniowe - jeszcze zielonkawe.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-10 09:21:14
Temat: Re: ogórki małosolne> sorry
> ale jak mam pokroić chrzan i czosnek (już go obrałem), czy w plasterki
> jakieś, wzdłuż czy w poprzek ????? P.
pokruj na takie wieksze kawałki a ząbek czosnku na 2-3 kawałki wtedy wydzieli
sie więcej tych smakowitości.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |