Data: 2003-02-24 20:09:57
Temat: [p] orzechowa pasta z tofu - modyfikacja
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Zmodyfikowalem nieco orzechowa paste z tofu:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3045
prezentowana niedawno przez 'pat'
Niestety traci ona swoj weganski charakter, ale jesli komus to nie
przeszkadza, to polecam:
Wersja oryginalna:
tofu - 150g
orzechy w?oskie ?uskane - szklanka
sos sojowy - ?y?ka
ew. woda lub olej (najlepiej zimnot?oczony, orzechowy)
moja moydyfikacja:
tofu - 150g
orzechy w?oskie ?uskane - szklanka
sos ostrygowy (ja uzywam Tao-Tao) - do smaku i konsystencji
pare kropel sosu Worcester
Tofu rozgniesc widelcem, a orzechy rozetrzec na miazge (doskonala nadaja sie
tradycyjny mozdziez!). Wymieszac, i dodas sos ostrygowy do smaku i
konsystencji. Potem na chlebek!
Pozdrawiam,
nik
|