Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "eM" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: pizza a'la pizza hut
Date: Thu, 3 Jun 2004 14:43:23 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 24
Sender: m...@p...onet.pl@194.129.177.241
Message-ID: <c9n9ts$9fb$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 194.129.177.241
X-Trace: news.onet.pl 1086270204 9707 194.129.177.241 (3 Jun 2004 13:43:24 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Jun 2004 13:43:24 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:203763
Ukryj nagłówki
Usadowiwszy sie tuz nad postem Cecyli, ktora pyta o skrzydelka a'la Pizza
Hut, odwaze sie zapytac o... spod do pizzy a'la Pizza Hut. Pytanie jest
calkiem serio: jak robic? jak piec? jak dlugo?
Otoz potrafie poradzic sobie z nawet najbardziej dlugim i pracochlonnym
przepisem, a spodu do pizzy nie umiem! Rany boskie, czego ja nie
probowalam - tony ksiazek kucharskich, Googlewski, damska i meska czesc
rodziny, sasiedzi wraz z ich dalsza czy blizsza familia, ruszalam wyobraznia
i miesniami, zmienilam piekarnik, wywalilam dwie wagi kuchenne na zbity
pysk, siegalam juz po krople walerianowe... jeszcze mi tylko w Was nadzieja
zostala. A chcialabym taki zwykly, zdrowy, dobry, miekki i zjadliwy spod, a
nie kawal plaskiego dysku, ktory znerwicowany sasiad, bijac sie nerwowo w
zapadle piersi, za kazdym razem opisuje przystojnemu tajniakowi z policji
jako wielkie ufo. Drozdzowe...
A tak powazniej i bez dramatyzowania, to jak sie toto robi?
Pozdrawiam,
eM
|