Data: 2002-07-21 14:06:01
Temat: placki ziemniaczane po koreansku-pychota
Od: "Rena" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
pychota, wlasnie maz wydajac roanielone pomruki konczy ostatnia
porcje.
przepis wzielam z ksiazki "kuchnia wegetarianska swiata"
placki robi sie normalnie, natomiast sedno tkwi w sosie robionych 2
lyzek octu ryzowego, 4 lyzek, sosu sojowego, 1 lyzki oleju sezamowego,
zmiazdzonego 1 zabka czosnku, 1/4 lyzeczki zmielonej papryki, 1
lyzeczki cukru i poszatkowanej cienko dymki. troche dymki zostawiamy
do posypania. po zmieszaniu tych skladnikow zmiksowalam je. oddzielnie
uprazylam bez tluszczu 2 lyzki ziaren sezamu i utluklam je w
mozdzierzu.
gotowe placuszki polewa sie w/w sosem, posypuje sezamem i dymka -
pysznosci!!!!
|