« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-02 06:34:28
Temat: pomidorki w sloikachPomidory w calosci
na 4 sloiki po 500 ml
1 kg pomidorow (twardych)
kilka ostrych zielonych papryk
kilka glowek czosnku
15 g soli
10 g kwasku cytrynowego
kilkanascie listkow laurowych lub kilkanascie ziaren ziela angielskiego
lyzka cukru
olej
czosnek podzielic na zabki. pomidory nakluc w kilku miejscach. razem z
papryka i czosnkiem ulozyc w sloikach. 3 szklanki wody zagotowac z sola,
kwaskiem, cukrem i zielem angielskim lub listkiem. Zalac nia pomidory, do
kazdego sloiczka wlac lyzeczke oleju. pasteryzowac 20 minut.
Zielone pomidory na kwasno
na 3-4 sloiki po 450 ml
1 kg niedojrzalych ale wyrosnietych pomidorow
3/4 szklanki octu
2 lyzki cukru
lyzeczka soli
kilka glowek czosnku
po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
listek laurowy
Pomidory ponakluwac wykalaczka. poukladac w sloikach razem z czosnkiem. ze
szklanki wody, przypraw i octu ugotowac zalewe. zalac nia pomidory.
pasteryzowac 20-25 minut.
pomidory mozna tez zrobic w ten sposob pokrojone w plasterki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |