« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-15 10:24:30
Temat: prosba o pomoc : podudzia z indyka.No wlasnie czekaja w lodowce, co z nimi zrobic? Myslalem zeby zrobic
marynate, a pozniej po prostu upiec w piekarniku, podac z żurawiną.
Kwestia: czy obsmazyc je najpierw na patelni? Podudzia sa bez skóry i kosci.
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-15 10:33:14
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "Protz" <n...@m...pl> napisał w wiadomości
news:e1qhln$89t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No wlasnie czekaja w lodowce, co z nimi zrobic? Myslalem zeby zrobic
> marynate, a pozniej po prostu upiec w piekarniku, podac z żurawiną.
>
> Kwestia: czy obsmazyc je najpierw na patelni? Podudzia sa bez skóry i
> kosci.
>
A to chyba moja specjalność, czyli udziec z indyka :-D
dzudzu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-15 10:41:24
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "Protz" <n...@m...pl> napisał w wiadomości
news:e1qhln$89t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No wlasnie czekaja w lodowce, co z nimi zrobic? Myslalem zeby zrobic
> marynate, a pozniej po prostu upiec w piekarniku, podac z żurawiną.
>
> Kwestia: czy obsmazyc je najpierw na patelni? Podudzia sa bez skóry i
> kosci.
>
http://glinki.com/?l=mwdqgt
dz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-15 10:41:29
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Le samedi 15 avril 2006 ŕ 12:33:14, dans <e1qi60$9vv$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Użytkownik "Protz" <n...@m...pl> napisał w wiadomości
> news:e1qhln$89t$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> No wlasnie czekaja w lodowce, co z nimi zrobic? Myslalem zeby zrobic
>> marynate, a pozniej po prostu upiec w piekarniku, podac z żurawiną.
>>
>> Kwestia: czy obsmazyc je najpierw na patelni? Podudzia sa bez skóry i
>> kosci.
>>
> A to chyba moja specjalność, czyli udziec z indyka :-D
Z tego co pamietam to ty chyba nie obsmazales ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-04-15 10:44:00
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "Protz" <n...@m...pl> napisał w wiadomości
news:e1qhln$89t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No wlasnie czekaja w lodowce, co z nimi zrobic? Myslalem zeby zrobic
> marynate, a pozniej po prostu upiec w piekarniku, podac z żurawiną.
>
> Kwestia: czy obsmazyc je najpierw na patelni? Podudzia sa bez skóry i
> kosci.
>
A może bardziej ogólnie to tu:
http://glinki.com/?l=rjtn8z
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-04-15 10:50:48
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "dzu" <d...@w...pl> napisał
> A może bardziej ogólnie to tu:
> http://glinki.com/?l=rjtn8z
hehe, mea culpa, zapomnialem o googlu. Ale obciach ;)
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-04-15 10:52:46
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:4495670137$20060415124129@ewcia.kloups...
>
> Z tego co pamietam to ty chyba nie obsmazales ?
>
Prawde mowiac to zawsze pozostalo na etapie eksperymentow. Moze zalezy od
miesa. Powtarzalnosc smaku mi nie wychodzila.
Ale z tego, co pamietam, to po macerowaniu z jakimś tam zajzajerze (sa w
sprzedazy takowe proszki-mieszanki lub bywa sol peklowa) dodaniu a to
rokpola (ser plesniowy), a to mandarynek i rodzynek i skrepowaniu nicia szlo
do piekarnika w dosc wysoka temperature 200-250 i na poczatku bez
przykrycia - aby sie sciela powierzcniowa warstwa. Potem zjazd z temperatura
ok 180 i pieczenie z czestym polewaniem sosem z dodatkiem czerwonego wina.
Kilka razy rzeczywiscie udalo mi sie utrafic ze wszystkim w tzw. punkt i
bylo bardzo dobre, do tego zurawina firmy Rolnik.
Pozdrawiam i dobrych Swiat Ewciu zycze
dzdzownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-04-15 10:55:02
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "dzu" <d...@w...pl> napisał
> przykrycia - aby sie sciela powierzcniowa warstwa. Potem zjazd z
temperatura
> ok 180 i pieczenie z czestym polewaniem sosem z dodatkiem czerwonego wina.
No to mysle ze obsmaze, pozniej do rondla w piekarniku, podleje troszke
winkiem.
> bylo bardzo dobre, do tego zurawina firmy Rolnik.
Tylko nie ten gorzki Rolnik! Zurawina ma byc slodka! IMHO oczywiscie, wiem
ze zurawina rolnika ma tu grono zwolenników.
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-04-15 11:00:23
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "Protz" <n...@m...pl> napisał w wiadomości
news:e1qjev$dt9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> No to mysle ze obsmaze, pozniej do rondla w piekarniku, podleje troszke
> winkiem.
czosnku i ziół dodać nie zaszkodzi
>
>> bylo bardzo dobre, do tego zurawina firmy Rolnik.
>
> Tylko nie ten gorzki Rolnik! Zurawina ma byc slodka! IMHO oczywiscie, wiem
> ze zurawina rolnika ma tu grono zwolenników.
>
A tak kiedyś była juz tutaj dyskusja w tej sprawie.
Ja lubię tę żurawinę najbardziej ze wszystkich, które kupowałem w tzw.
handlu.
Opisz potem, jak Ci ten indyk się udał.
Prawdę mówiąc nigdy tu na grupie nie udało się spotkać kogoś, kto miał
gwarantowany przepis.
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-04-15 11:02:09
Temat: Re: prosba o pomoc : podudzia z indyka.
Użytkownik "dzu" <d...@w...pl> napisał
> A tak kiedyś była juz tutaj dyskusja w tej sprawie.
tak, ja ją zapoczątkowałem. :)
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |