« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-20 14:33:03
Temat: Re: przepis na babkęDnia Fri, 19 Mar 2004 22:59:51 +0100, na pl.rec.kuchnia bella
<belunia@[usunxxx]autograf.pl> napisał(a):
>Mam 2 przepisy. Oba fajne
/.../
>życze udanych wypieków
>i pozdrawiam
Dziękuję bardzo i pozdrawiam również.
--
Kasia
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=877744
Serce kobiety jest pełne tajemnic niczym bezkresny ocean...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-20 17:41:55
Temat: Odp: przepis na babkę> Czy możecie podrzucić mi jakiś ciekawy przepis?
A moze babka gotowana?
Uwazam, ze jest pycha i calkiem prosta - nawet nie da rady jej spalic :)
Jedyny problem tkwi w nabyciu specjalnej foremki do babki gotowanej.
1 kostka margaryny
6 całych jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki kartoflanej
1 szklanka mąki tortowej
1 łyżka proszku do pieczenia
olejek
Ucieramy margarynę, jajka i cukier, stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z
proszkiem, dodajemy zapach. Foremkę smarujemy dokładnie masłem (można bułką
tartą).
Wlewamy wszystko do formy i wkładamy do gotującej wody.
Przykrywamy i gotujemy około 1 godziny i 20 minut.
Pozdrawiam.
basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-20 19:12:50
Temat: Re: przepis na babkę
Basiek wrote:
>>Czy możecie podrzucić mi jakiś ciekawy przepis?
>
>
> A moze babka gotowana?
> Uwazam, ze jest pycha i calkiem prosta - nawet nie da rady jej spalic :)
> Jedyny problem tkwi w nabyciu specjalnej foremki do babki gotowanej.
> Pozdrawiam.
> basiek.
Dzięki cudowna niewiasto. Właśnie miałam pytać na grupie czy ktoś nie ma
tego przepisu. Miałam kiedyś, ale mi wcięło. To najlepsza babka jaką
jadłam. Naprawdę rozpływa się w ustach. Nawet gryźć nie trzeba.
Przy ostatnich dwóch babkach piaskowych jakie robiłam wyszedł mi
zakalec. Ten przepis to chyba jedyny sposób, żeby uratować mój honor
gospodyni.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-20 21:18:17
Temat: Re: przepis na babkę
Użytkownik "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> napisał w
wiadomości news:c3hvh4$oa7$1@topaz.icpnet.pl...
> > Czy możecie podrzucić mi jakiś ciekawy przepis?
>
> A moze babka gotowana?
> Uwazam, ze jest pycha i calkiem prosta - nawet nie da rady jej spalic :)
> Jedyny problem tkwi w nabyciu specjalnej foremki do babki gotowanej.
Witam
A gdzie mozna taka dostac? Ile ona kosztuje?
Pozdrawiam
Tysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-21 11:08:47
Temat: Re: Odp: przepis na babkęDnia Sat, 20 Mar 2004 18:41:55 +0100, na pl.rec.kuchnia "Basiek"
<bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> napisał(a):
>A moze babka gotowana?
>Uwazam, ze jest pycha i calkiem prosta - nawet nie da rady jej spalic :)
>Jedyny problem tkwi w nabyciu specjalnej foremki do babki gotowanej.
/.../
Dziękuję za przepis. Na dzisiaj raczej nie zdążę (nie mam takiej
foremki), ale po nabyciu foremki zaraz spróbuję. :)
--
Kasia
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=877744
Serce kobiety jest pełne tajemnic niczym bezkresny ocean...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-22 18:42:45
Temat: Odp: przepis na babkę> > A moze babka gotowana?
> > Uwazam, ze jest pycha i calkiem prosta - nawet nie da rady jej spalic :)
> > Jedyny problem tkwi w nabyciu specjalnej foremki do babki gotowanej.
>
> Witam
>
> A gdzie mozna taka dostac? Ile ona kosztuje?
Z tego co wiem, kosztuje okolo 20 zl. A gdzie kupic? Chyba musialabys
popytac w sklepach AGD, ewentualnie w marketach. Jak cos zobacze, to dam z
nac na grupie.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-22 23:07:32
Temat: Re: przepis na babkę
Użytkownik "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> napisał w
wiadomości news:c3nbqv$o75$1@topaz.icpnet.pl...
>Jak cos zobacze, to dam znac na grupie.
ok, dziekuje.
Pozdrawiam
Tysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-06 14:05:01
Temat: Re: przepis na babk
Użytkownik "Basiek" <bkolodziej_nospam@eastwest_nospam_.pl> napisał w
wiadomości news:c3hvh4$oa7$1@topaz.icpnet.pl...
> > Czy możecie podrzucić mi jakiś ciekawy przepis?
>
> A moze babka gotowana?
> Uwazam, ze jest pycha i calkiem prosta - nawet nie da rady jej spalic :)
> Jedyny problem tkwi w nabyciu specjalnej foremki do babki gotowanej.
>
> 1 kostka margaryny
> 6 całych jaj
> 1 szklanka cukru
> 1 szklanka mąki kartoflanej
> 1 szklanka mąki tortowej
> 1 łyżka proszku do pieczenia
> olejek
>
> Ucieramy margarynę, jajka i cukier, stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z
> proszkiem, dodajemy zapach. Foremkę smarujemy dokładnie masłem (można
bułką
> tartą).
> Wlewamy wszystko do formy i wkładamy do gotującej wody.
> Przykrywamy i gotujemy około 1 godziny i 20 minut.
>
> Pozdrawiam.
> basiek.
>
Witam,
Mam pytanie w kwestii technicznej - jak wygląda taka foremka? Bo jeśli
zanurza się foremkę z ciastem w wodzie, to czy ona jest zamykana? Chciałabym
zrobić tą babkę, ale naprawdę nie wiem za jaką foremką się rozglądać. Poza
charakterystycznym kształem dla babki, czym się ona różni od klasycznej
foremki? Tworzywem? Intuicja mi podpowiada, ze pewnie jest jakoś zamykana.
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 06:07:37
Temat: Re: przepis na babk
Brunix wrote:
>>A moze babka gotowana?
>>Uwazam, ze jest pycha i calkiem prosta - nawet nie da rady jej spalic :)
>>Jedyny problem tkwi w nabyciu specjalnej foremki do babki gotowanej.
>
> Witam,
> Mam pytanie w kwestii technicznej - jak wygląda taka foremka? Bo jeśli
> zanurza się foremkę z ciastem w wodzie, to czy ona jest zamykana? Chciałabym
> zrobić tą babkę, ale naprawdę nie wiem za jaką foremką się rozglądać. Poza
> charakterystycznym kształem dla babki, czym się ona różni od klasycznej
> foremki? Tworzywem? Intuicja mi podpowiada, ze pewnie jest jakoś zamykana.
> Będę wdzięczna za odpowiedź.
>
> Pozdrawiam
> Aneta
Foremka ma przykrywkę z rączką i czasami nóżki (bo nie powinna stać
zanurzona w wodzie).
To jedyna różnica.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-08 05:59:25
Temat: Odp: przepis na babk> Witam,
> Mam pytanie w kwestii technicznej - jak wygląda taka foremka? Bo jeśli
> zanurza się foremkę z ciastem w wodzie, to czy ona jest zamykana?
Chciałabym
> zrobić tą babkę, ale naprawdę nie wiem za jaką foremką się rozglądać. Poza
> charakterystycznym kształem dla babki, czym się ona różni od klasycznej
> foremki? Tworzywem? Intuicja mi podpowiada, ze pewnie jest jakoś zamykana.
> Będę wdzięczna za odpowiedź.
Masz racje, foremka ma pokrywke z uchwytem, zeby latwo bylo ja wyjac. Moja
nie ma nozek, ani nic w tym stylu. A wyglada troche tak, jakby byla
aluminiowa, ale moge sie mylic.
Mysle, ze w sklepach AGD powinni wiedziec, jak wyglada taka foremka. A
wychodzi z niej naprawde super babka.
Acha, tej foremki mimo wszystko nie zanurza sie calej w wodzie, bo woda
moglaby dostac sie do srodka. Wystarczy przykryc garnek tak, zeby od gory
babka tez miala cieplo i wtedy gotuje sie bardzo ladnie.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |