Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!rmf-fm!news.rmf.pl!n
ot-for-mail
From: Anna <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: pycha ciele
Date: Wed, 05 Apr 2000 12:53:27 +0200
Organization: RMF FM - INTERNET
Lines: 26
Message-ID: <3...@h...com>
Reply-To: a...@r...fm
NNTP-Posting-Host: walker.rmf.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: skipper.rmf.pl 954932008 23735 195.117.15.33 (5 Apr 2000 10:53:28 GMT)
X-Complaints-To: a...@r...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Apr 2000 10:53:28 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win95; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26279
Ukryj nagłówki
Zwykle pytam tu o rady i przepisy, dzis POLECAM cos, co zrobilam wczoraj
na kolacje:
Pieczen cieleca pokrojona na niewielkie, okolo 1.5 - 2cm grubosci -
kawalki kladziemy na blache (piekarnikowa) (wczesniej sol i pieprz)
Na to cebula - cale okragle plasterki
Na to starta mozarella (hm, tu byla lekka wtopa, bo serek sie wytopil
:), wiec pewnie lepszy bylby jakis nietopiacy sie latwo zoltu ser.)
Na to odrobina majonezu (pewnie niekonieczne, ale jak szalec...:) )
...i do piekarnika nagrzanego do 200-220C, na ok. 25-30minut.
Tak sobie mysle, ze jakies przyprawy ciekawe nastepnym razem doloze...
Do tego pod koniec pieczenia do piekarnika dolozylam buleczki z maslem
czosnkowym, tak zamiast ziemniakow, i surowka z pora z jablkami i
orzechami.
bylo boskie....
polecam
--
peace,
fire
Anna
|