Data: 2000-04-05 10:53:27
Temat: pycha ciele
Od: Anna <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zwykle pytam tu o rady i przepisy, dzis POLECAM cos, co zrobilam wczoraj
na kolacje:
Pieczen cieleca pokrojona na niewielkie, okolo 1.5 - 2cm grubosci -
kawalki kladziemy na blache (piekarnikowa) (wczesniej sol i pieprz)
Na to cebula - cale okragle plasterki
Na to starta mozarella (hm, tu byla lekka wtopa, bo serek sie wytopil
:), wiec pewnie lepszy bylby jakis nietopiacy sie latwo zoltu ser.)
Na to odrobina majonezu (pewnie niekonieczne, ale jak szalec...:) )
...i do piekarnika nagrzanego do 200-220C, na ok. 25-30minut.
Tak sobie mysle, ze jakies przyprawy ciekawe nastepnym razem doloze...
Do tego pod koniec pieczenia do piekarnika dolozylam buleczki z maslem
czosnkowym, tak zamiast ziemniakow, i surowka z pora z jablkami i
orzechami.
bylo boskie....
polecam
--
peace,
fire
Anna
|