« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2015-02-03 04:42:19
Temat: pytanie o risottoCzy bawić się w gotowanie grzybów na bulion i potem gotować, tudzież,
smażyć i gotować ryż na tym właśnie bulionie? Czy może lepiej ugotować
ryż na wodzie i usmażyć pieczarki z cebulą i doprawić i zmieszać z ryżem?
co lepsze?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2015-02-03 19:37:40
Temat: Re: pytanie o risottoW dniu 2015-02-03 o 04:42, iwanos pisze:
> Czy bawić się w gotowanie grzybów na bulion i potem gotować, tudzież,
> smażyć i gotować ryż na tym właśnie bulionie? Czy może lepiej ugotować
> ryż na wodzie i usmażyć pieczarki z cebulą i doprawić i zmieszać z ryżem?
>
> co lepsze?
Pieczarka nie grzyb, więc się zdecyduj.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2015-02-04 02:44:11
Temat: Re: pytanie o risottoW dniu 2015-02-03 o 19:37, wolim pisze:
> W dniu 2015-02-03 o 04:42, iwanos pisze:
>> Czy bawić się w gotowanie grzybów na bulion i potem gotować, tudzież,
>> smażyć i gotować ryż na tym właśnie bulionie? Czy może lepiej ugotować
>> ryż na wodzie i usmażyć pieczarki z cebulą i doprawić i zmieszać z ryżem?
>>
>> co lepsze?
>
>
> Pieczarka nie grzyb, więc się zdecyduj.
zrobiłem tak, podsmażyłem cebulę na rzepakowcu i trochu smalcu, dodałem
do tergo ryż, uwaga trzeba zapierdzielać łychą co by się nie przypalił,
po chwili kieliszek wina białego i wina ziołowego zalałem. Trzeba
machlować po patelni. Potem podlałem po łyżce bulionu grzybowego,
niestety bulion z kostek + zmielone pieczarki, ryż zaczął pęcznieć.
Podlewałem dopóki, dopóty nie zrobił się do jedzenia aldente czy jak mu
tam. W szybkowarze zrobiłem legawicę z cebulą, jakoś mi się doprawiło po
mistrzowsku. I otwarłem ogóry na ostro ala XL-ka.
polecam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2015-02-05 17:16:44
Temat: Re: pytanie o risottoZagotuj bulion który potem wykorzystasz do gotowania ryżu risotto. Pozwoli
Ci to na wzbogacenie smaku ryżu o leśny aromat, a to właśnie chcesz uzyskać
więc wszelkie skróty sobie daruj. Ugotowane grzyby potem możesz podgrzać na
patelni z masłem i położyć na wierzchu ryżu.
iwanos napisał:
> Czy bawić się w gotowanie grzybów na bulion i potem gotować, tudzież,
> smażyć i gotować ryż na tym właśnie bulionie? Czy może lepiej ugotować
> ryż na wodzie i usmażyć pieczarki z cebulą i doprawić i zmieszać z ryżem?
>
> co lepsze?
--
Przepisy na prawdziwejedzenie.blogspot.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |