Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "sassanach" <s...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: roladki z indyka na słodko
Date: Fri, 14 Dec 2001 21:28:15 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <9vdpji$4kl$2@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: po20.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1008363955 4757 213.76.110.20 (14 Dec 2001 21:05:55 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 14 Dec 2001 21:05:55 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:87589
Ukryj nagłówki
Cześc,
znowu podrzuce przepisik. Tak sobie pomyslalam ze moze komus podpasuje tak
jak i mnie. Chyba bedzie na czasie, bo to miesko ma taki "swiateczny" smak
(zobaczcie na dodatki).
Kiedys cos w tym stylu widzialam w jakim pismie i mi zostalo w pamieci
(notesowej ;-) ).
Ja zrobilam to tak:
Roladki z indyka na slodko
kawalek (szeroki) piersi z indyka (wykdzie pewnie z kurczaka takze, ale
tutaj wg mnie lepszy wlasnie indyk)
Nadzienie: suszone sliwki
jablka
cebula
orzechy wloskie
szklanka wina czerwonego ( ja dalam slodkawe)
kostka rosolowa lub cos w tym stylu
sol, pieprz, odrobinka cukru
olej do smazenia, maka
Mięsko pokroilam na plastry, zbialam i przyprawilam. Owoce i cebule drobno
posiakalam, orzechy sparzylam, obralam ze skorki i tez posiekalam.
Wymieszalam skladniki nadzienia, ktore rozsmarowalam na miesie. Zwinelam i
spielam wykalaczką. Posypalam maka i podsmazylam na goracym tluszczu.
Podlalam winem i dodalam rosolek. Dusialam podlewajac woda.
My jedlismy z ryzem i podsmazona reszta nadzienia, ktore dodalismy do sosu.
--
POzdrówka
Sassenach
GG 1527151
|