« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-08-05 08:22:03
Temat: schab jest, piekarnika nietczyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł? ratunek
?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-08-05 09:19:03
Temat: Re: schab jest, piekarnika nietUżytkownik "lamia" <l...@o...pl> napisał w wiadomości
news:j1g970$271$1@node2.news.atman.pl...
> czyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
> trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł?
> ratunek
przypraw schab w/g upodobania. Potem obsmaż ze wszystkich stron na patelni,
wrzuć do garnka i duś. NIe w szybkowarze, tylko w zwykłym garnku pod
przykryciem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-08-05 09:31:39
Temat: Re: schab jest, piekarnika nietlamia wrote:
> czyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
> trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł?
> ratunek ?
Robię czasami schab nadziewany suszonymi śliwkami (lub rodzynkami),
migdałami i boczkiem. Duża część duszenia odbywa się w szybkowarze. Ale nie
zalewam wodą, tylko sosem pomidorowym. W archiwum grupy powinien być przepis
na to. Nazwa potrawy lomo mechado.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-08-05 15:19:05
Temat: Re: schab jest, piekarnika niet"Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> wrote in message
news:9a1rjrFip4U1@mid.uni-berlin.de...
> migdałami i boczkiem. Duża część duszenia odbywa się w szybkowarze. Ale
> nie
> zalewam wodą, tylko sosem pomidorowym. W archiwum grupy powinien być
> przepis
> na to. Nazwa potrawy lomo mechado.
lomo mechado :) ok
(brzmi dobrze bo zagadkowo - jak na faszerowany schab)
Dzięki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2011-08-05 15:57:12
Temat: szybko-schab (Re: schab jest, piekarnika niet)> migdałami i boczkiem. Duża część duszenia odbywa się w szybkowarze. Ale
> nie
migdały do tego - niezły patent (choć drogi).
zrobiłam zmoją wersją autorską (na bazie jabłek i dżemu węgierkowego) -
zalewa (na wodzie) do połowy mięsa
20 min najednej, plus niecałe 10 po odwróceniu, na umiarkowanym ciśnieniu -
włókna się rozchodzą jak polędwiczka i nie są suche
się bałam że sie przyjara do dna
a tu pozytywnie zaskoczona - lepsze niż z piekarnika !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2011-08-08 12:32:20
Temat: Re: schab jest, piekarnika nietIn article <j1g970$271$1@node2.news.atman.pl>, "lamia" <l...@o...pl>
wrote:
> czyda się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
> trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł? ratunek
> ?
Czemu w szybkowarze? Wręcz przeciwnie - w zwykłym garze.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2011-08-09 05:56:58
Temat: Re: schab jest, piekarnika niet/ Użytkownik "lamia" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:j1g970$271$...@n...news.atman.pl...
/ czy da się udusić schab (w kawale) w szybkowarze?
/ trzeba pewnie dać wody -a wtedy to go ugotuję chyba - jakieś pomysł?
ratunek
Teraz to pewnie schab już zjedzony?
Długi rondel, schab zanurzony do połowy w smalcu. 10 minut gotowania w
smalcu,
następnie odwrócić i drugie 10 minut. Po przestygnięciu wyjmujemy i jemy.
Ma być w środku lekko różowy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |