Data: 2001-11-08 06:43:29
Temat: smalec domowy-co sie stalo?
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
zrobilam smalec domowy z przepisu mamy.
60 dag sloniny pokroilam w kosteczke, do gara, dodalam 3 ziela angielskie, 2
ziarna pieprzu, lisc laurowy i ciach na gaz.
nic wiecej nie dodaje, mama robi taki i taki jest pyszny. skwareczki sie
wytopily, zesmazyly, zrobily chrupiace. smalec sie jednym slowem zrobil.
i tutaj zaczela sie tragedia!!!!
po opstygnieciu wsadzilam w misce do lodowki zeby zastygl.
I NIC! nie chce zastygnac....
a na dodatek wyglada jak kasza manna- ma takie malutkie grudki.
CO SIE STALO Z MOIM SMALUSZKIEM????
Mechcia:(
musze dodac ze to wina pewnej Ciotki, to przez nia wczoraj ten smalec
zaczelam robic.
|