« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-19 11:10:23
Temat: spaghetti bologneseWitam!
Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty, a
nie z torebki.
Prosze o pomoc i z góry dziękuję.
MałaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-19 11:18:07
Temat: Odp: spaghetti bolognese> Witam!
> Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty, a
> nie z torebki.
> Prosze o pomoc i z góry dziękuję.
> MałaM
Pokroic kilka zabkow czosnku, cebule, mala marchewke. Wrzucic na patelnie
smazyc. Dorzucic miesa mielonego (ja biore 5 deko na osobe). Doprawic sola i
pieprzem. Kiedy mieso bedzie juz obsmazone dorzucic pomidory. Najlepiej z
puszki bo swieze przewaznie sa u nas za malo soczyste. Podlac troche
czerwonym winem. Swietne efekty daje dorzucenie kilku suszonych pomidorow
pokrojonych w kawalki. Teraz wystarczy tylko podoprawiac. Przyprawa Wloska
Ducrosa, tymianek, bazylia, oregano etc.
Podlac jeszcze troche winem i pod koniec wrzucic plasterek cytryny pokrojony
w cwiartki a po rozlozeniu na talerze posypac utarta albo pokrojona
drobniutko skorka z cytrmy (nieduzo, tak do smaku)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 11:27:53
Temat: Re: spaghetti bolognese
MałaM <m...@d...pl> w wiadomości news:9bmh5t$is7$1@news.tpi.pl
napisał(a):
> Witam!
> Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty, a
> nie z torebki.
a na to z torebki masz już przepis? możesz podesłać? ;-)
sorry... nie mogłem... ;-)
wojmat
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 11:32:29
Temat: Re: spaghetti bolognese
Użytkownik "==wojmat==" napisał w wiadomości
> MałaM w wiadomości napisał(a):
> > Witam!
> > Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty,
a
> > nie z torebki.
> a na to z torebki masz już przepis? możesz podesłać? ;-)
> sorry... nie mogłem... ;-)
> wojmat
Widzę, że kpina poprawia Ci humor.
Jak to miło, że wokół są życzliwi ludzie...
MałaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 11:37:44
Temat: Re: spaghetti bolognese
Użytkownik "Leszek K. TALKO" napisał w wiadomości
> > Witam!
> > Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty,
a
> > nie z torebki.
> > Prosze o pomoc i z góry dziękuję.
> > MałaM
>
> Pokroic kilka zabkow czosnku, cebule, mala marchewke. Wrzucic na patelnie
> smazyc. Dorzucic miesa mielonego (ja biore 5 deko na osobe). Doprawic sola
i
> pieprzem. Kiedy mieso bedzie juz obsmazone dorzucic pomidory. Najlepiej z
> puszki bo swieze przewaznie sa u nas za malo soczyste. Podlac troche
> czerwonym winem. Swietne efekty daje dorzucenie kilku suszonych pomidorow
> pokrojonych w kawalki. Teraz wystarczy tylko podoprawiac. Przyprawa Wloska
> Ducrosa, tymianek, bazylia, oregano etc.
> Podlac jeszcze troche winem i pod koniec wrzucic plasterek cytryny
pokrojony
> w cwiartki a po rozlozeniu na talerze posypac utarta albo pokrojona
> drobniutko skorka z cytrmy (nieduzo, tak do smaku)
Dziękuję Ci bardzo, Leszku:)
MałaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 11:55:35
Temat: Re: spaghetti bologneseja jeszcze proponuje do smażenia mięsa mielonego dodac wysmienita przyprawę
Kamis 'do spaghetti" ma wyjątkowy smak, poprawia wyraźnie smak domowego
spaghetti
:)
pozdrawiam
kachna
MałaM napisał(a) w wiadomości: <9bmifb$o42$1@news.tpi.pl>...
>
>Użytkownik "==wojmat==" napisał w wiadomości
>> MałaM w wiadomości napisał(a):
>> > Witam!
>> > Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty,
>a
>> > nie z torebki.
>> a na to z torebki masz już przepis? możesz podesłać? ;-)
>> sorry... nie mogłem... ;-)
>> wojmat
>
>Widzę, że kpina poprawia Ci humor.
>Jak to miło, że wokół są życzliwi ludzie...
>MałaM
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 11:58:03
Temat: Re: Odp: spaghetti bologneseOn Thu, 19 Apr 2001 13:18:07 +0200, "Leszek K. TALKO"
<t...@g...pl> wrote:
>> Witam!
>> Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty, a
>> nie z torebki.
>> Prosze o pomoc i z góry dziękuję.
>> MałaM
>
>Pokroic kilka zabkow czosnku, cebule, mala marchewke. Wrzucic na patelnie
>smazyc. Dorzucic miesa mielonego (ja biore 5 deko na osobe). Doprawic sola i
>pieprzem. Kiedy mieso bedzie juz obsmazone dorzucic pomidory. Najlepiej z
>puszki bo swieze przewaznie sa u nas za malo soczyste. Podlac troche
>czerwonym winem. Swietne efekty daje dorzucenie kilku suszonych pomidorow
>pokrojonych w kawalki. Teraz wystarczy tylko podoprawiac. Przyprawa Wloska
>Ducrosa, tymianek, bazylia, oregano etc.
>Podlac jeszcze troche winem i pod koniec wrzucic plasterek cytryny pokrojony
>w cwiartki a po rozlozeniu na talerze posypac utarta albo pokrojona
>drobniutko skorka z cytrmy (nieduzo, tak do smaku)
>
szkoda wina.... zamienialbym go na wieksza ilosc czosnku,
zgniecionego i dodanego, jak juz sie pod tym sosem zgasi...
Pamietaj o bardzo duzej ilosci parmezanu na cale danie. No i albo
czerwony stroj albo scierka na podgardlu! ;))
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 12:05:19
Temat: Re: spaghetti bolognese
Użytkownik "kasiek" napisał w wiadomości
> ja jeszcze proponuje do smażenia mięsa mielonego dodac wysmienita
przyprawę
> Kamis 'do spaghetti" ma wyjątkowy smak, poprawia wyraźnie smak domowego
> spaghetti
> :)
> pozdrawiam
> kachna
Serdeczne dzięki za sugestię.
MałaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 12:19:16
Temat: Re: spaghetti bolognese
Uzytkownik "Krysia Thompson" napisal w wiadomosci ...
>> Podlac troche czerwonym winem.
> >
> szkoda wina.... zamienialbym go na wieksza ilosc czosnku,
> zgniecionego i dodanego, jak juz sie pod tym sosem zgasi...
> Pamietaj o bardzo duzej ilosci parmezanu na cale danie. No i albo
> czerwony stroj albo scierka na podgardlu! ;))
Dzieki Krysiu.
Ta uwaga o scierce na podgardlu uczyniona w sama pore, ratuje mnie przed
katastrofa:)
Mój Misio, który to danie bedzie konsumowal nosi wylacznie biale
podkoszulki...
MalaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-19 12:26:06
Temat: Re: spaghetti bologneseOn Thu, 19 Apr 2001 14:19:16 +0200, "MalaM" <m...@d...pl>
wrote:
>
>Uzytkownik "Krysia Thompson" napisal w wiadomosci ...
>>> Podlac troche czerwonym winem.
>> >
>> szkoda wina.... zamienialbym go na wieksza ilosc czosnku,
>> zgniecionego i dodanego, jak juz sie pod tym sosem zgasi...
>> Pamietaj o bardzo duzej ilosci parmezanu na cale danie. No i albo
>> czerwony stroj albo scierka na podgardlu! ;))
>
>Dzieki Krysiu.
>Ta uwaga o scierce na podgardlu uczyniona w sama pore, ratuje mnie przed
>katastrofa:)
>Mój Misio, który to danie bedzie konsumowal nosi wylacznie biale
>podkoszulki...
>MalaM
>
>
niech do kolacji zdejmie!!!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |