Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "MałaM" <m...@d...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: spaghetti bolognese
Date: Thu, 19 Apr 2001 13:37:44 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 26
Message-ID: <9bmip7$p8p$1@news.tpi.pl>
References: <9bmh5t$is7$1@news.tpi.pl> <9bmhm3$l3a$1@leo.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.27.122
X-Trace: news.tpi.pl 987680359 25881 213.25.27.122 (19 Apr 2001 11:39:19 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Apr 2001 11:39:19 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49938
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Leszek K. TALKO" napisał w wiadomości
> > Witam!
> > Szukam dobrego przepisu na spaghetti po bolońsku, takie własnej roboty,
a
> > nie z torebki.
> > Prosze o pomoc i z góry dziękuję.
> > MałaM
>
> Pokroic kilka zabkow czosnku, cebule, mala marchewke. Wrzucic na patelnie
> smazyc. Dorzucic miesa mielonego (ja biore 5 deko na osobe). Doprawic sola
i
> pieprzem. Kiedy mieso bedzie juz obsmazone dorzucic pomidory. Najlepiej z
> puszki bo swieze przewaznie sa u nas za malo soczyste. Podlac troche
> czerwonym winem. Swietne efekty daje dorzucenie kilku suszonych pomidorow
> pokrojonych w kawalki. Teraz wystarczy tylko podoprawiac. Przyprawa Wloska
> Ducrosa, tymianek, bazylia, oregano etc.
> Podlac jeszcze troche winem i pod koniec wrzucic plasterek cytryny
pokrojony
> w cwiartki a po rozlozeniu na talerze posypac utarta albo pokrojona
> drobniutko skorka z cytrmy (nieduzo, tak do smaku)
Dziękuję Ci bardzo, Leszku:)
MałaM
|