Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Belin" <b...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: sprawa dyni ;-)
Date: Tue, 3 Oct 2000 17:49:59 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 23
Message-ID: <8rcvfh$od0$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: brama.proszynski.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 970588465 24992 193.218.115.254 (3 Oct 2000 15:54:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 3 Oct 2000 15:54:25 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.71.1712.3
X-Posting-Agent: Hamster/1.3.9.0
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.71.1712.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34894
Ukryj nagłówki
Witam :-)
Moze bylo moze nie - patrzylem w archiwum - ale niewiele sie dowiedzialem
:-(
Ja w sprawie dyni - narzeczona "zlapala faze" na gotowanie i ostatnio
dobrala sie do tej roslinki. Wlasnie dzisiaj zupe robi - ale dla swojej
rodzinki (liczmy na to, ze wszystkich nie wytruje ;-) ) - ja akurat za tym
nie przepadam, wiec strata niewielka.
Ale pytanko: co jeszcze z tej dyni sie da zrobic (panna jakas dziwna
miloscia zapalala do tego okraglego warzywa). Podobno placki / racuchy -
juz w archiwum czytalem, ze ktos proponowal opcje podobna do plackow
ziemniaczanych - ale moze ktos cos wie blizej na ten temat (przepis typu
troche maki + traoche dyni + troche... - odpada - dziewczyna w kuchni jest
raczej niezbyt wiec lubi jak jest wszystko w miare dokladnie podane ;-) ).
A jak taka dynie ukisic albo marynowac? - kiedys marynowana (chyba - bo
dawno) jadlem i byla calkiem...
Pozdro wszystkim - ide na obiad bo zglodnialem od tych wszystkich
przepisow ;-)
Belin
|