Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!mimuw.ed
u.pl!news.mimuw.edu.pl!news.pse.pl!news.polcard.com.pl!not-for-mail
From: GB <g...@n...usa.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: stek, mazurek i swieta
Date: Fri, 13 Apr 2001 09:01:38 +0200
Organization: PolCard S.A.
Lines: 17
Message-ID: <9b6870$j4t$1@post.polcard.com.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: post.polcard.com.pl 987145248 19613 192.168.1.241 (13 Apr 2001 07:00:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...polcard.com.pl
User-Agent: KNode/0.3.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49615
Ukryj nagłówki
Pewnie już macie zaplanowane menu świąteczne, ale w takim razie na 'po
świętach ' naprawdę polecam stek z indyka, na który pomysl rzuciła Joanna
Duszczyńska. Robiłam wczoraj - zachwytom końca nie było. Zawsze robiłam
pierś indyczą jak schabowe, ale obsypana ziołami, w grubym plastrze, krótko
zesmażona jest cudownie soczysta, pachnąca, mięciutka, po prostu... niebo w
gębie. Aha, tylko trzeba jeszcze trochę natrzeć czosnkiem (ale ja dodaję
czosnek do wszystkiego :-)). Dzięki Joasiu, to już będzie stały punkt w
moim domowym menu.
U mnie mazurki (według Dany) zostały skończone wczoraj po północy - polecam
Dany przepisy, zapowiada się, że będą pyszne - bo śliczne już są. Jest też
jeden z masą kaimakową z puszki - nic nie wybuchło, masa jak zwykle super.
No i na koniec oczywiście życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Świąt.
Oby Wasze baby rosły wspaniale, a pasztety rozpływały się w ustach!
Pozdrawiam
--
GB
|