Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-f
or-mail
From: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: surówka z pomidorów i świeżego szpinaku
Date: Wed, 21 May 2003 10:26:06 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 40
Message-ID: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
NNTP-Posting-Host: vb33.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1053505552 26872 80.50.229.33 (21 May 2003 08:25:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 May 2003 08:25:52 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
X-User: patrycccja
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:157047
Ukryj nagłówki
tak jak obiecywalam, dla tych co nie wieza ze szpinak moze byc bez czosnku
:)
surówka z pomidorów i świeżego szpinaku
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2809
"efektowny wygląd, dobry smak - pomidory i szpinak :)"
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: wegańska
Kategoria: sałatki i surówki
Skala trudności: *
Składniki:
pomidory - smaczne, najlepiej gruntowe lub malinowe
liście świeżego szpinaku, młode i delikatne
ew. liście sałaty
sól
Przepis:
liście starannie kilkukrotnie myjemy, większe przerywamy na pół ew. z
grubsza kroimy.
pomidory sparzamy przelewając wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na
pół/w ćwiartki, a następnie na plasterki.
jeśli liści szpinaku jest za mało w stosunku do ilości pomidorów można
dodać umytą i porwana na mniejsze kawałki sałatę.
mieszamy, solimy delikatnie do smaku.
Nadesłał(a): Kinga , dnia: 2002-09-08
Przepis własny autora.
pozdr, pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|