Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia swiezy szpinak duszony na masle

Grupy

Szukaj w grupach

 

swiezy szpinak duszony na masle

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-01 17:34:53

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: Evunia <h...@n...year.pl> szukaj wiadomości tego autora

Thu, 01 Jan 2004 18:27:49 +0100, na pl.rec.kuchnia, Wladyslaw Los
napisał(a):

> Co wy wszyscy z tym czosnkem -- do gęsi czosnek, do szpinaku czosnek,
> Bóg jeszcze wie do czego. Co tu Prowansja jakaś?

Poprostu... Dobry czosnek, nie jest zły :)


--
Eva Sheers

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-01 17:36:25

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: "karl" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:010120041827498227%wlalos@onet.pl...
> Co wy wszyscy z tym czosnkem -- do gęsi czosnek, do szpinaku czosnek,
> Bóg jeszcze wie do czego. Co tu Prowansja jakaś?
Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
mięsa.
A ja wciąż zastanawiam się, jak np. karkówkę piekły nasze babki, gdy nie
było "Kamisa"?
karl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:37:51

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

karl napisal(a):

>Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
>mięsa.

Co ciekawe ten granulowany praktycznie nie ma zadnego aromatu....

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:39:21

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: "karl" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości news:fmm8vv42ppcabt1e13ur4v7tvogaet2h73@4ax.com...
> karl napisal(a):
>
> >Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
> >mięsa.
>
> Co ciekawe ten granulowany praktycznie nie ma zadnego aromatu....
Ale dajesmak
karl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:40:45

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: "rena" <r...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Evunia" <h...@n...year.pl> napisał w wiadomości

> Poprostu... Dobry czosnek, nie jest zły :)

wyjelas mi to z ust:) kocham czosnek!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:42:55

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

karl napisal(a):

>> >Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
>> >mięsa.
>>
>> Co ciekawe ten granulowany praktycznie nie ma zadnego aromatu....
>Ale dajesmak

Tez niespecjalny.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:45:42

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: "karl" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości
> Tez niespecjalny.
To rzecz gustu lub jego braku. No to jak piec te karkówke.
karl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:49:18

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <bt1lr9$ooa$1@atlantis.news.tpi.pl>, karl
<k...@w...pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:010120041827498227%wlalos@onet.pl...
> > Co wy wszyscy z tym czosnkem -- do gęsi czosnek, do szpinaku czosnek,
> > Bóg jeszcze wie do czego. Co tu Prowansja jakaś?
> Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
> mięsa.
> A ja wciąż zastanawiam się, jak np. karkówkę piekły nasze babki, gdy nie
> było "Kamisa"?

Nasze babki, a nawet prababki znacznie mniej przyprawiały mięso niż to
się dzieje obecnie. Lecz nie z braku przypraw. Przed nastaniem komuny
dostępność i znajomość nwet bardzo egzotycznych przpraw była większa
niż obecnie. Po prostu w końcu XIX i początku XX wieku polska kuchnia
była pod wpływem nowoczesnej kuchni francuskiej i wiedeńskiej, więc i
zaczęto przyprawy stosować umiarkowanie. Natomiast w tzw. kuchni
staropolskiej, to się przyprawiało!
Co do czosnku -- choć znany i stosowany, nigdy w Polsce nie był bardzo
popularny, poza kuchnią biednych Żydów.


Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:50:28

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <bt1mcm$qte$1@atlantis.news.tpi.pl>, karl
<k...@w...pl> wrote:

> Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
> w wiadomości
> > Tez niespecjalny.
> To rzecz gustu lub jego braku. No to jak piec te karkówke.

Taką jaka jest.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-01 17:52:35

Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Od: "rena" <r...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:010120041849182844%wlalos@onet.pl...

> Co do czosnku -- choć znany i stosowany, nigdy w Polsce nie był bardzo
> popularny, poza kuchnią biednych Żydów.

hej - co ty masz do czosnku?:)))) nie lubisz go? uwazasz, ze zabija smak
potrawy?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

uff, dobrze ze nie mam modemu
Mięso ze strusia
dzem z fig -gdzie mozna kupic w Polsce?
Dostalem na gwiazdke zeliwny wok - co przyrzadzic na poczatek?
Q: Jakie wino do poledwiczek w miodzie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »