| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-01 17:34:53
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masleThu, 01 Jan 2004 18:27:49 +0100, na pl.rec.kuchnia, Wladyslaw Los
napisał(a):
> Co wy wszyscy z tym czosnkem -- do gęsi czosnek, do szpinaku czosnek,
> Bóg jeszcze wie do czego. Co tu Prowansja jakaś?
Poprostu... Dobry czosnek, nie jest zły :)
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-01 17:36:25
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masleUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:010120041827498227%wlalos@onet.pl...
> Co wy wszyscy z tym czosnkem -- do gęsi czosnek, do szpinaku czosnek,
> Bóg jeszcze wie do czego. Co tu Prowansja jakaś?
Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
mięsa.
A ja wciąż zastanawiam się, jak np. karkówkę piekły nasze babki, gdy nie
było "Kamisa"?
karl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:37:51
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na maslekarl napisal(a):
>Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
>mięsa.
Co ciekawe ten granulowany praktycznie nie ma zadnego aromatu....
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:39:21
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości news:fmm8vv42ppcabt1e13ur4v7tvogaet2h73@4ax.com...
> karl napisal(a):
>
> >Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
> >mięsa.
>
> Co ciekawe ten granulowany praktycznie nie ma zadnego aromatu....
Ale dajesmak
karl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:40:45
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masleUżytkownik "Evunia" <h...@n...year.pl> napisał w wiadomości
> Poprostu... Dobry czosnek, nie jest zły :)
wyjelas mi to z ust:) kocham czosnek!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:42:55
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na maslekarl napisal(a):
>> >Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
>> >mięsa.
>>
>> Co ciekawe ten granulowany praktycznie nie ma zadnego aromatu....
>Ale dajesmak
Tez niespecjalny.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:45:42
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masle
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości
> Tez niespecjalny.
To rzecz gustu lub jego braku. No to jak piec te karkówke.
karl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:49:18
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masleIn article <bt1lr9$ooa$1@atlantis.news.tpi.pl>, karl
<k...@w...pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:010120041827498227%wlalos@onet.pl...
> > Co wy wszyscy z tym czosnkem -- do gęsi czosnek, do szpinaku czosnek,
> > Bóg jeszcze wie do czego. Co tu Prowansja jakaś?
> Z czosnkiem powstała dziwna moda. Granulowany wrzucany jest do każdego
> mięsa.
> A ja wciąż zastanawiam się, jak np. karkówkę piekły nasze babki, gdy nie
> było "Kamisa"?
Nasze babki, a nawet prababki znacznie mniej przyprawiały mięso niż to
się dzieje obecnie. Lecz nie z braku przypraw. Przed nastaniem komuny
dostępność i znajomość nwet bardzo egzotycznych przpraw była większa
niż obecnie. Po prostu w końcu XIX i początku XX wieku polska kuchnia
była pod wpływem nowoczesnej kuchni francuskiej i wiedeńskiej, więc i
zaczęto przyprawy stosować umiarkowanie. Natomiast w tzw. kuchni
staropolskiej, to się przyprawiało!
Co do czosnku -- choć znany i stosowany, nigdy w Polsce nie był bardzo
popularny, poza kuchnią biednych Żydów.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:50:28
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masleIn article <bt1mcm$qte$1@atlantis.news.tpi.pl>, karl
<k...@w...pl> wrote:
> Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
> w wiadomości
> > Tez niespecjalny.
> To rzecz gustu lub jego braku. No to jak piec te karkówke.
Taką jaka jest.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-01 17:52:35
Temat: Re: swiezy szpinak duszony na masleUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:010120041849182844%wlalos@onet.pl...
> Co do czosnku -- choć znany i stosowany, nigdy w Polsce nie był bardzo
> popularny, poza kuchnią biednych Żydów.
hej - co ty masz do czosnku?:)))) nie lubisz go? uwazasz, ze zabija smak
potrawy?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |