Data: 2002-01-16 07:37:59
Temat: tarta-do Kaliope
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj :-)
zrobilam wczoraj twoja tarte ze szpinakiem i feta. Wyszla pyszna, ale mam
zapytanie dot. ciasta. Po upieczeniu spod byl tak miekki ze w zasadzie nie
dalo sie go wyciagnac z formy w calosci. Podejrzewam, ze nadzienie bylo zbyt
mokre, na to przynajmniej wygladalo. Faktem jest, ze dokonalam malych
modyfikacji i w ciescie i w farszu - dalam make zytnia a nie pszenna, a do
farszu tylko bialka, bo akurat mialam ich nadmiar.
Ale czy Tobie tez wychodzi ten spod taki miekkawy?
Dzis rano zjadlam niedojedzony kawalek na sniadanie i spod byl juz jak
nalezy - trzymal sie w kupie - ze tak sie wyraze ;-)
Dzieki za przepis - wchodzi do mojego repertuaru - a nad ciastem popracuje.
Pozdrawiam
Asia
|