« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-04 16:52:23
Temat: tluszcz na grzalkach w piekarnikuWitam,
mam problem - w piekarniku na gornych grzalkach prawd. po pieczeniu
"osiadl" tluszcz (pieklem tylko raz takie cus co pryska i chyba
wystarczylo).
Od tej pory kiedykolwiek uzywam piekarnika - ten tluszcz (jak sadze) sie
pali - co po pierwsze powoduje, ze lekko sie dymi :-) a po drugie -
smierdzi.
Jak mozna czyscic takie grzalki, aby ich nie uszkodzic?
W instrukcji jest o czyszczeniu wszystkiego oprocz grzalek..
Sierp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-04 17:44:07
Temat: Re: tluszcz na grzalkach w piekarnikuGrzałek się nie czyści. Same się wypalają. Tylko trzeba wypalić wszystkie.
Na górze są zazwyczaj dwie - grzałka górna i opiekacz.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-04 21:10:19
Temat: Re: tluszcz na grzalkach w piekarnikuUżytkownik " zayzayer" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d5b1l7$s4i$1@inews.gazeta.pl...
> Grzałek się nie czyści. Same się wypalają. Tylko trzeba wypalić wszystkie.
> Na górze są zazwyczaj dwie - grzałka górna i opiekacz.
kurcze, ale to juz kilka pieczen bylo - i ciagle jest dym i smrod
Sierp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-05 04:27:38
Temat: Re: tluszcz na grzalkach w piekarnikuUżytkownik "Sierp" <sierpNO@łspamsierp.net> napisał w wiadomości
news:%Saee.7745$_9.3934@news.chello.at...
> Użytkownik " zayzayer" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:d5b1l7$s4i$1@inews.gazeta.pl...
>> Grzałek się nie czyści. Same się wypalają. Tylko trzeba wypalić wszystkie.
>> Na górze są zazwyczaj dwie - grzałka górna i opiekacz.
>
> kurcze, ale to juz kilka pieczen bylo - i ciagle jest dym i smrod
Jeśli ciągle śmierdzi, to polecam sposób babuni - na dole postawić tależ
żaroodporny wraz z wsypaną sodą oczyszczoną i ustawić najwyższą temperaturę i po
około 30 minutach wyciągnąć, wywalić sodę, wsypać nową i ustawić najwyższą
temperaturę na drugiej grzałce i proces powtórzyć. Soda powinna być rozłożona na
możliwie jak największej powierzchni talerzyka.
--
bqb znaczek wiadomo jaki data.pl
Uwaga adres w nagłówku jest antyspamowy !!!
"ZUS pewnie jest instytucją przestępczą,ale nie można nazwać jej zorganizowaną."
STOP PATENTOM http://patenty.komada.org/index.php
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-05 05:06:29
Temat: Re: tluszcz na grzalkach w piekarniku
Użytkownik "Sierp" <sierpNO@łspamsierp.net> napisał w wiadomości
news:%Saee.7745$_9.3934@news.chello.at...
> Użytkownik " zayzayer" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:d5b1l7$s4i$1@inews.gazeta.pl...
>> Grzałek się nie czyści. Same się wypalają. Tylko trzeba wypalić
>> wszystkie.
>> Na górze są zazwyczaj dwie - grzałka górna i opiekacz.
>
> kurcze, ale to juz kilka pieczen bylo - i ciagle jest dym i smrod
>
A było pieczenie z użyciem grzałek "opiekacza" czy zwykle "ciastowe"?
Podejrzewam ze to wlasnie na opiekaczu jest tluszcz a jego nie wlaczales.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-05-05 06:49:52
Temat: Re: tluszcz na grzalkach w piekarnikuOn Thu, 5 May 2005 07:06:29 +0200
Adam Głaszcz <a...@t...pl> wrote:
> A było pieczenie z użyciem grzałek "opiekacza" czy zwykle "ciastowe"?
> Podejrzewam ze to wlasnie na opiekaczu jest tluszcz a jego nie
> wlaczales.
od tamtego czasu juz obu grzalek uzywalem, ale jednej chyba faktycznie
mniej.. jeszcze sprobuje - dzieki
aha - teoretycznie ten piekarnik ma wklady katalityczne (czy costam ;-)
w intrukcji podali, ze wlewa sie 0,4l wody na tenczarnycus, ustawia
sie temp. bodaj 50st. na pol godziny i potem sie wyciera brod - czy
z grzalkami to tez dziala?
Sierp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |